Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2020 15:33
Čas čtení 1:38
Vojtěch Vanda

Česku by mohlo pomoci až 300 aliančních zdravotníků, Prymula požádá o prodloužení nouzového stavu

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na tiskové konferenci odpovídali na otázky ministr zdravotnictví Roman Prymula a ministr obrany Lubomír Metnar.

Vláda odsouhlasila pomoc vojenských zdravotníků z ostatních zemí Evropské Unie a NATO, sdělil na tiskové konferenci po čtvrtečním mimořádném jednání vlády ministr obrany Lubomír Metnar. Mělo by se jednat až o 300 zdravotníků. První zhruba třicítku by měla tvořit skupina Národní gardy Spojených států, která by měla dorazit příští týden.

Doporučeno
Na konci roku bude umírat až 2 000 lidí denně, varuje vědec Jaroslav Flegr Na konci roku bude umírat až 2 000 lidí denně, varuje vědec Jaroslav Flegr 22. října 2020 13:28

„Jedná se čistě o zdravotnickou pomoc našim lékařům a sestrám. Budou zde sloužit beze zbraní a pod dohledem našich zdravotníků,” uvedl Metnar. Američtí lékaři, kteří přiletí do Česka, jsou praktiky, kteří, dle Metnarových slov, mají zkušenosti s bojem s nemocí Covid-19. Vláda by měla v příštích dnech jednat i o pomoci z hlediska dodání zdravotního personálu s Německem, jednání s naším západním sousedem jsou ale údajně na začátku. Ministr Metnar zmínil, že by se mohlo jednat až o 100 zdravotníků.

Domů
Sdílet
Diskuse