Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
22. října 2020 v 20:50
Čas čtení 2:44
Vojtěch Vanda

Skupiny Evropské ligy jsou tu! Slavia Izraelce tlačila, po hrubých chybách ale nakonec prohrála 1:3

SPORT SK SLAVIA PRAHA
Uložit Uložené

Fotbal byl zpátky alespoň na jeden večer.

Fotbal je konečně tu, alespoň ten evropský! Začala totiž první kola skupin Evropské ligy, v nichž figurují i české týmy. Jako první se představila oslabená Slavia Praha proti izraelskému celku Hapoel Beer Sheva. Přestože se Slavii podařilo vstoupit do zápasu aktivně, inkasovala jako první. Nedůslednost obrany potrestal na konci prvního poločasu Jhonatan Agudelo.

Až v 75. minutě se podařilo zahýbat se skóre i Slavistům, za něž vsítil gól Lukáš Provod.  Nicméně na konci zápasu Beer Sheva potrestala hrubé chyby obrany Slavie dvěma góly Eltona Acolatseho a bylo jasné, že Slavia odjede domů s prázdnou.

Doporučeno
Šampion Oktagonu David Kozma ve fantastické bitvě úspěšně obhájil svůj opasek! Šampion Oktagonu David Kozma ve fantastické bitvě úspěšně obhájil svůj opasek! 17. října 2020 v 22:02

Fotbal nezažívá pozitivní rok. Koronavirus úplně ochromil sportovní utkání, proto si alespoň nyní mohl fanoušek vychutnat zápasy českých mužstev. Začínají totiž zápasy skupin Evropské ligy, v nichž má Česká republika 3 zástupce: Slavii, Spartu a Liberec. Prvním týmem, který zasáhl do bojů o postup ze skupiny, byla Slavia, jejímiž soupeři budou Bayer Leverkusen, Nice a Hapoel Beer Sheva.


Když už zmiňujeme koronavirus, ten také pořádně zamíchal sestavou vršovického celku. Kvůli němu nemohli do zápasu nastoupit univerzál Tomáš Holeš a ještě jeden nespecifikovaný fotbalista základní sestavy. Naopak dnešní hostitel Hapoel Beer Sheva, izraelský přemožitel Viktorie Plzeň v předkolech Evropské ligy, nastoupil do duelu se třemi pozitivními hráči včetně klíčového záložníka Josuého. UEFA tento krok Izraelcům povolila. Zjednodušeně proto, jelikož už by podle jejího zjištění neměli být nakažliví.

Smolný poločas

Slavia proto vyběhla v improvizované sestavě, v níž hrál kapitán Jan Bořil na pravé straně, nalevo jej zaskočil Oscar Dorley, místo pravého záložníka obsadil Tomáš Malínský a v útoku naskočil obvyklý žolík Petar Musa. A v  prvních 20 minutách to byla Slavia, která byla více na míči, kombinovala a snažila se na soupeře tlačit. Veškeré úsilí však vyústilo pouze v jedinou střelu Musy, která k brankáři ani nedoputovala.


Do konce prvního půl hodiny se toho tedy moc nestalo, až na žlutou kartu domácího Lucase Bareira z 25. minuty. Následně ale začali hosté na klub Beer Shevy tlačit, a nechybělo málo, aby se dostali do vedení. Ve 34. minutě měl gólovku na kopačce Ibrahima Traoré, jehož střela z bezprostřední blízkosti do středu brány gólmana Levitu nepřekvapila. Se stejnou se potázal i o tři minuty později Tecl, jehož střelu po rohu brankář taktéž zlikvidoval. 


Každopádně, jak se říká, nedáš dostaneš. Stačil pouze jediný nákop ze strany Izraelců, nedůslednost stopera Hovorky, který přenechával brankáři Kolářovi, až si pro míč doběhl Jhonatan Agudelo, jenž vstřelil slávistům branku do šatny.

Doporučeno
Velkolepý návrat Karlose Vémoly a neskutečná válka o titul. Oktagon 17 byl plný úžasných zápasů Velkolepý návrat Karlose Vémoly a neskutečná válka o titul. Oktagon 17 byl plný úžasných zápasů 17. října 2020 v 22:23

Nová naděje, kterou zradila produktivita a chyby

Slávisté se nicméně nehodlali vzdát, a i do druhého poločasu naběhli se stejnou vervou jako do prvního. Hráči se snažili trpělivě kombinovat a skoro se to vyplatilo, když v 55. minutě viděl nejeden fanoušek střílený centr Malínského v Levitově síti. Gólman byl ale proti. 


Ani závar v 60. minutě neskončil brankou Slavie. Střídající Nicolae Stanciu krásně protáhl Levitu, nicméně ani dorážející Kuchta nenašel recept na gól. V 74. minutě to byl znova Stanciu, jakožto jediné střídající oživení slavistické hry ve druhém poločase, kdo znovu prověřil Levitu, avšak ani tentokrát to nedopadlo gólem. Až napotřetí se v 75. minutě Stanciu zorientoval nejlépe, jak mohl, nacentroval na Lukáše Provoda, který Levitu konečně propálil.


Avšak co to bylo platné, když Slavie zase udělala chybu v obraně. Při dalším z brejků Izraelců se uvolnil právě Josué, v úprku tři na tři nacentroval na Eltona Acolatseho, který v 86. minutě skóroval. A jen za pár desítek vteřin Beer Sheva potvrdila, že je izraleským katem českých týmů. David Hovorka jako poslední hráč podcenil situaci, byl obehrán Acolatsem, který následně přeloboval vyběhnuvšího brankáře Koláře, a upravil skóre na 1:3


Slavie se tak po prvním kole objevila na třetím místě tabulky, horší skóre má akorát Nice, které rozdrtil Leverkusen v poměru 2:6.

Domů
Sdílet
Diskuse