Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2021 18:01
Čas čtení 2:48
Dominik Vetrák

Nominace na Zlaté glóby ovládly úžasné filmy, které jsi možná ani neviděl. Uspěla i Anya Taylor Joy a The Queen's Gambit

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Některé nominace však vzbuzují až příliš mnoho otázek.

Nominace na Zlaté glóby bývají vyhlašovány v prosinci s tím, že se ceny předávají v lednu. Pandemie však všechno posunula, a tak se předávání cen dočkáme 28. února.

Snad největším překvapením je absence Better Call Saul v kategorii nejlepší seriál. Na druhé straně je tam Mandalorian, The Lovecraft Country či Ratched. Ani jeden z těchto seriálů neměl na to, aby se objevoval v žebříčcích nejlepších seriálů roku. Už obvykle Zlaté glóby ignorují i vynikající Rheu Seehorn v Saulovi.

Mnozí odborníci se drbou na hlavě i při výběru nejlepších herců ve vedlejších rolích. Ať už se ti Da 5 Bloods líbilo nebo ne, Delroy Lindo ve filmu podal vynikající herecký výkon a rozhodně si nominaci zasloužil.

Výsměšně působí i nominace Jamese Cordona na nejlepší mužský herecký výkon v muzikálu/dramatu. Herce kritizoval v podstatě celý internet, obzvláště za to, jakým neuctivým způsobem zahrál homosexuální postavu (představ si, jak by homosexuální postavu zahrál Peter Marcin v Uragánu a vyjde ti přibližně totéž).

Nejvíce nominací získal Mank od Davida Finchera (6) a The Crown od Netflixu (6), dále The Trial of Chicago 7 od Aarona Sorkina a seriál Schitt's Creek (shodně po 5), Nomadland, Father a Promising Young Woman (shodně po 4). A zajímavost na závěr. V 78leté historii těchto ocenění se vůbec poprvé stalo, že nominaci na nejlepší režii získaly až 3 ženy.

Domů
Sdílet
Diskuse