Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2021 14:06
Čas čtení 1:09
Vojtěch Vanda

Nové zprávy o Kellnerově nehodě: V kabině vrtulníku nehořelo, pilot před nárazem manévroval nad horským hřebenem

Nové zprávy o Kellnerově nehodě: V kabině vrtulníku nehořelo, pilot před nárazem manévroval nad horským hřebenem
Zdroj: Alaska Department Of Public Safety
NEWS PETR KELLNER
Uložit Uložené

Předběžnou zprávu o průběhu tragické nehody helikoptéry, v níž letěl Petr Kellner, zveřejnil americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě.

Americké úřady sdílely nové skutečnosti o tragické nehodě vrtulníku na Aljašce, v němž cestovalo šest osob společně s českým miliardářem Petrem Kellnerem. Podle zprávy Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě v kabině nepropukl požár nebo se nestal výbuch, ale těsně před nárazem pilot z blíže neuvedeného důvodu manévroval nad horským hřebenem.

Doporučeno
Pohřeb Petra Kellnera: Rozloučení proběhlo v jeho vile v Dejvicích, rakev měl obloženou mechem Pohřeb Petra Kellnera: Rozloučení proběhlo v jeho vile v Dejvicích, rakev měl obloženou mechem 12. dubna 2021 15:27

Zpráva amerického úřadu je sice předběžná, nicméně již nyní se z ní můžeme dozvědět poměrně velké množství detailů o tragické nehodě vrtulníku, během níž přišlo o život pět osob včetně miliardáře Petra Kellnera. Přitom nehodě, která se udála v sobotu 27. března, nenasvědčovalo vůbec nic

havárie Petr Kellner
Zdroj: Národní úřad pro bezpečnost dopravy Spojených států amerických

V rámci čtyřstránkové zprávy se vyšetřovatelé zajímali o cestu stroje během celého sobotního odpoledne. Stroj několikrát vzlétl a přistál; nejprve vyrazil z letiště ve Wasilla, které je vzdáleno asi 70 kilometrů od hlavního města Anchorage, po 10 minutách přistál ve středisku, aby nabral klienty na heli-skiing, a po 53 minutách odletěl do Chugach Mountains, kde mezi 16:12 a 18:17 absolvoval několik letů.

Domů
Sdílet
Diskuse