Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2021 20:25
Čas čtení 3:19
Adam Smeták

„Teroristický útok na území ČR. Reakce musí být tvrdá.“ Politici reagují na zapojení Ruska do výbuchu ve Vrběticích

„Teroristický útok na území ČR. Reakce musí být tvrdá.“ Politici reagují na zapojení Ruska do výbuchu ve Vrběticích
Zdroj: Občanská demokratická strana
NEWS
Uložit Uložené

Při výbuchu ve Vrběticích přišli o život dva lidé.

Po šokujícím oznámení premiéra Babiše (ANO) a ministra vnitra Hamáčka (ČSSD) o pravděpodobném zapojení ruských agentů do výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014 zaplavily veřejný prostor reakce politiků, kteří žádají tvrdou odvetu.

„Informace o aktivitách ruských agentů na území ČR jsou naprosto šokující. Jde o akt státního terorismu proti demokratickému suverénnímu státu. Reakce České republiky musí být tvrdá a srozumitelná,“ uvedl například předseda ODS Petr Fiala.

Doporučeno
Babiš: Existuje důvodné podezření ze zapojení Ruska do výbuchů ve Vrběticích Babiš: Existuje důvodné podezření ze zapojení Ruska do výbuchů ve Vrběticích 17. dubna 2021 20:07

„Teroristický útok na území ČR!! Ruské služby spáchaly výbuch muničního skladu ve Vrběticích, nesou zodpovědnost za 2 mrtvé táty a za škodu přesahující 1 miliardu Kč! Vyhoštěna by měla být drtivá většina ruských „diplomatů“ z Prahy! A sankce na úrovni EU vůči Rusku!“ vyzval předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Prezident a premiér musí požadovat okamžitou omluvu prezidenta Putina, vysvětlení, proč takový čin byl udělán a náhradu škody za tento teroristický čin! Vyhoštění by se jednoznačně mělo týkat daleko většího počtu diplomatů! Česko Ruské vztahy takto nemohou fungovat! Očekávám, že vláda okamžitě vyloučí Rusko jako možného dodavatele jaderné elektrárny Dukovany, se zemí která u nás páchá teroristickou činnost nelze spolupracovat na tak zásadních projektech!,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse