Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2021 9:04
Čas čtení 1:17
Adam Smeták

Vnitro: SPD je nejvýznamnější uskupení s xenofobními prvky

Vnitro: SPD je nejvýznamnější uskupení s xenofobními prvky
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS
Uložit Uložené

SPD přitom ve volbách v roce 2017 dalo hlas téměř 11 % voličů.

Česká vláda v pondělí schválila „zprávu o extremismu a předsudečné nenávisti na území Česka v loňském roce“. Podle ní je nejvýznamnějším uskupením s dominujícími xenofobními a vyhroceně nacionalistickými prvky hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury. Předseda strany se na konto zprávy opřel do ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) s tím, že jeho resort ji využívá k politickému boji. Hamáček se ohradil, že tak činí naopak šéf SPD.

Podle zprávy ministerstva vnitra hnutí SPD nepřipustilo, aby mu jiné podobné subjekty výrazněji odebraly sympatizanty. Po krajských volbách loni v říjnu zcela zastínilo ostatní tzv. pronárodní subjekty.

Doporučeno
SPD je podvod na voliče, tvrdí bývalí členové. Zoufalé předvolební pomluvy, reaguje Okamura SPD je podvod na voliče, tvrdí bývalí členové. Zoufalé předvolební pomluvy, reaguje Okamura 7. dubna 2021 8:33
Domů
Sdílet
Diskuse