Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2021 14:30
Čas čtení 6:37
Ondřej Jarůšek

Miluje luxus, ale taky zaplatil za pohřeb zavražděného černocha George Floyda. 10 zajímavostí o životě Floyda Mayweathera

Miluje luxus, ale taky zaplatil za pohřeb zavražděného černocha George Floyda. 10 zajímavostí o životě Floyda Mayweathera
Zdroj: Christian Petersen/Getty Images
SPORT
Uložit Uložené

Floyd Mayweather začal od nuly a vypracoval se až mezi největší boxerské legendy. Jako dítě to neměl ale jednoduché a málem dokonce přišel o život.

Jako dítě si prošel peklem, žil v naprosté chudobě, ale díky boxu se vypracoval na jednoho z nejbohatších sportovců na světě. Život legendárního Floyda Mayweathera je však opředený nejen úspěchy, ale také několika kontroverzními kauzami. Když mu navíc byly necelé dva roky, stačilo málo a mohl kvůli svému otci zemřít. A i když miluje luxus a drahé šperky, potají pomáhá také ostatním. Zaplatil například za pohřeb zavražděného Afroameričana George Floyda. Co všechno jsi o zřejmě nejlepším boxerovi své éry nevěděl?

Doporučeno
Hvězda UFC Jiří Procházka: Jdeme si pro světové prvenství, odmítnout titulový boj kvůli jiné výzvě by bylo troufalé (Rozhovor) Hvězda UFC Jiří Procházka: Jdeme si pro světové prvenství, odmítnout titulový boj kvůli jiné výzvě by bylo troufalé (Rozhovor) 31. května 2021 9:30
floyd mayweather
Zdroj: Al Bello/Getty Images

Drsné dětství

Slavný boxer se během kariéry vypracoval na jednoho z nejlépe placených sportovců, vyrůstal však ve velmi chudých poměrech a k úspěchu se musel probojovat. Jak sám říká, prošel si peklem. Naštěstí měl ale box v genech. Jeho otec a strýcové totiž byli také profesionálními boxery, není proto příliš překvapivé, že se Floyd vydal v jejich šlépějích.

Zpočátku mu box pomáhal ventilovat frustraci z těžké životní situace. Matka byla závislá na drogách, teta zemřela na AIDS kvůli užívání drog pomocí použitých injekčních stříkaček a otec, který jej k boxu přivedl, byl drogový dealer. Kvůli prodeji kokainu se Floyd Mayweather st. dostal do vězení a malý chlapec vyrůstal u babičky. U té Floyd junior vždy nacházel oporu a dodávala mu také sebevědomí v době, kdy chtěl s boxem přestat a najít si práci.

Na své kruté dětství Floyd později vzpomínal i před jedním ze svých zápasů. „Když mi bylo osm nebo devět let, bydlel jsem s mámou v New Jersey. V jedné ložnici nás bylo sedm a někdy jsme ani neměli elektřinu. Když lidi dneska vidí, co všechno mám, nemají ani ponětí o tom, čím jsem si prošel a že jako dítě jsem neměl vůbec nic,“ řekl. Díky sportu však svou rodinu zabezpečil na několik dalších generací.

Doporučeno
Polonahý Vémola, 140kilový Baba Jaga a Attila Végh s čírem. Toto jsou nejvzácnější fotografie domácích MMA zápasníků Polonahý Vémola, 140kilový Baba Jaga a Attila Végh s čírem. Toto jsou nejvzácnější fotografie domácích MMA zápasníků 13. května 2021 14:30
conor mcgregor floyd mayweather
Zdroj: Getty Images/Christian Petersen

Otec jej použil jako lidský štít

Přestože Floyd Mayweather vděčí svému otci za to, že jej přivedl k boxu a dlouhá léta jej trénoval, k idylickému vztahu měli daleko. Mimo trénink prý spolu netrávili takřka žádný čas a horkokrevný otec jej často bil. V jednom případě dokonce Floyd Mayweather st. použil svého syna jako „lidský štít“, aby se chránil před střelbou. K incidentu došlo na začátku roku 1979, kdy ještě Floydovi nebyly ani dva roky.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 99256 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jakou rapovou skladbu Floyd Mayweather nahrál a proč byl kvůli ní zažalován.
  • Proč vznikl sport mezi boxerem a 50 Centem
  • Jak otec zdůvodnil, že syna použil jako lidský štít
  • Jak šampion popisoval svůj pobyt ve vězení
Domů
Sdílet
Diskuse