Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2021 v 15:38
Čas čtení 1:11
Ondřej Jarůšek

Fotbalista Vladimír Darida oznámil konec reprezentační kariéry

Fotbalista Vladimír Darida oznámil konec reprezentační kariéry
Zdroj: Česká fotbalová reprezentace
SPORT
Uložit Uložené

Nyní se chce více věnovat rodině.

Český fotbalista Vladimír Darida končí s reprezentační kariérou. V dresu národního týmu hrál devět let, nastoupil celkem do 76 utkání a vstřelil 8 gólů. O rozhodnutí kapitána českého výběru informovala česká reprezentace v oficiální tiskové zprávě

Svůj poslední zápas v národních barvách Darida odehrál v sobotu proti mužstvu z Dánska ve čtvrtfinále letošního mistrovství Evropy. Zde ale bohužel cesta českého celku skončila a po výsledku 1:2 si výhru odvezli Dánové.

Po zápase se Darida rozloučil se svými spoluhráči, kterým dělal kapitána, a poděkoval jim za společně strávené roky na trávníku. Hráč německé Herty Berlín se nyní chce více věnovat rodině.

Doporučeno
Česko na Euru končí. Dánsko postupuje po výsledku 1:2 Česko na Euru končí. Dánsko postupuje po výsledku 1:2 3. července 2021 v 19:57

„Fotbalu jsem dosud obětoval vše a fotbal mně to na oplátku plně vrátil a vrací. Všechno však něco stojí. V této bundesligové a reprezentační sezoně jsem strávil na zápasech a soustředěních 140 dní mimo domov. Teď už však chci mnohem víc času trávit s rodinou a s malým synem,“ prohlásil Vladimír Darida.

Kromě spoluhráčů či trenérů Darida poděkoval za dosavadní přízeň také všem fanouškům. „Posílám velké a upřímné díky všem reprezentačním spoluhráčům, trenérům a lidem z realizačních týmů: byli jste super! Užil jsem si každý sraz, zápas i trénink. Stejně tak děkuju všem fanouškům, kteří nám fandili a byli nám velkou podporou! I když vím, že mně kabina nároďáku bude chybět, nastal čas, abych ji opustil. Přeju klukům, aby se jim dařilo. Teď postupte na mistrovství světa! Těším se na každý zápas, který budu sledovat a budu klukům fandit! Jste borci, kluci!“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse