Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2021 9:34
Čas čtení 0:30
Ondřej Jarůšek

Česko má další zlato! Tenistky Krejčíková a Siniaková porazily ve finále Švýcarky 2:0 na sety

Česko má další zlato! Tenistky Krejčíková a Siniaková porazily ve finále Švýcarky 2:0 na sety
Zdroj: ČTK/Xinhua/Li Yibo
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Další zlato pro Česko!

Další zlato pro českou výpravu! O zisk nejcennějšího kovu na letošních letních olympijských hrách v Tokiu se v neděli postaraly tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které ve finále ženské čtyřhry porazily Švýcarky Belindu Bencic a Viktoriji Golubic 2:0 na sety (7:5, 6:1).

České tenistky byly na olympijských hrách v Tokiu mimořádně úspěšné. Kromě Krejčíkové a Siniakové totiž uspěla také Markéta Vondroušová, která si z dvouhry odvezla stříbrnou medaili. V sobotním finále proti Belindě Bencic prohrála 2:1 na sety (7:5, 2:6 a 6:3).

Doporučeno
Odsuzovaná i oslavovaná transgender vzpěračka promluvila poprvé od potvrzení účasti na OH v Tokiu Odsuzovaná i oslavovaná transgender vzpěračka promluvila poprvé od potvrzení účasti na OH v Tokiu 31. července 2021 20:19

Kromě Siniakové a Krejčíkové získali zlato na letošní olympiádě další tři čeští sportovci. O to první se postaral střelec Jiří Lipták, druhé vybojoval kajakář Jiří Prskavec a o třetí se postaral judista Jiří Krpálek. Stříbrnou medaili získala tenistka Markéta Vondroušová, trapista David Kostelecký a kanoista Lukáš Rohan. Bronz pak pro český šerm poprvé po 113 letech zařídil Alexander Choupentich.

Domů
Sdílet
Diskuse