Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2021 10:48
Čas čtení 2:23
Vojtěch Vanda

Odměny zdravotníkům nejsou v některých zařízeních vypláceny. „Je to neakceptovatelné“ zlobí se Vojtěch

Odměny zdravotníkům nejsou v některých zařízeních vypláceny. „Je to neakceptovatelné“ zlobí se Vojtěch
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky Dagmar Žitníková se v dopise obrátila na ministra zdravotnictví Vojtěcha kvůli netransparentnímu a nejednotnému vyplácení odměn zdravotníkům. Ministerstvo situaci prošetří.

Někteří zdravotníci mají problémy s tím, aby získali odměny za své služby během druhé vlny koronaviru. Vyplívá to ze stížnosti, kterou předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky Dagmar Žitníková poslala ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi (za ANO). V ní uvádí, že někteří zaměstnavatelé místo vyplacení plné částky peněz, které na odměny vyčlenila vláda, vyplatí odměny buď částečně, nebo třeba vůbec, a mohou je dokonce užívat k soukromým účelům.

Ministr zdravotnictví předsedkyni odborů odpověděl, že taková praktika je neakceptovatelná, a že by kompenzace zdravotníkům měly být vyplaceny v nejbližším možném termínu, kterým je srpen v rámci červencových výplat. Pokud poskytovatel nebude chtít tyto prostředky takto využít, bude ministerstvem vyzván k nápravě.

Doporučeno
Odměny zdravotníkům: Kdy budou vyplaceny a kolik dostanou? Odměny zdravotníkům: Kdy budou vyplaceny a kolik dostanou? 4. května 2021 12:25
Domů
Sdílet
Diskuse