Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2021 22:51
Čas čtení 3:03
Vojtěch Vanda

Slavia získala tři body! Haifě doma vrátila prohru z Izraele v poměru 1:0

Slavia získala tři body! Haifě doma vrátila prohru z Izraele v poměru 1:0
Zdroj: ČTK/Říhová Michaela
SPORT SK SLAVIA PRAHA
Uložit Uložené

Po dvou prohrách přišel konečně čistý bodový zisk.

Vršovičtí sešívaní v minulém zápase v Izraeli zklamali, proto měli v úmyslu sebrat doma svému soupeři všechny tři body a získat v základní skupině Evropské konferenční ligy nějakou jistotu. Do 4. kola skupiny E proti Maccabi Haifa vkročili znovu aktivně, nicméně bez jediné střely na bránu během prvních pětačtyřiceti minut, což platilo pro obě strany, se logicky skóre měnit nemohlo.

Hned ale na začátku druhého poločasu, ve 49. minutě, střelecké prokletí prolomil Jan Kuchta. Slavia následně dál tlačila na svého soupeře, jenže střelecká efektivita nebyla vysoká. I to ale vršovickým stačilo k zisku tří bodů a posunutí se zpět na druhé místo v evropské soutěži.

Doporučeno
Slavia Praha se zase trápila, v Izraeli prohrála 1:0 Slavia Praha se zase trápila, v Izraeli prohrála 1:0 21. října 2021 20:38

Co si budeme, letošní Slavia má od té loňské pořádně daleko. Hlavně v evropských pohárech, ve kterých se jí opravdu nedaří. Od výhry v prvním zápase proti Unionu Berlín v základní skupině Evropské konferenční ligy nezískala ani jednou všechny tři body, a naposledy dokonce prohrála v Izraeli na hřišti Maccabi Haifa nejtěsnějším rozdílem. Kvůli tomu vypadla z druhého postupového místa v tabulce, kde ji nahradili právě zelení.


Nicméně po dvou týdnech dostala šanci na reparát a to hned v příjemnějších podmínkách. Haifu přivítala v Edenu s uzdravenými posilami, jelikož se vrátili Lukáš Masopust a Tomáš Holeš. Do základní sestavy ale nastoupil pouze první jmenovaný – obrana zůstala ve stejném složení jako před dvěma týdny, záložní řadu okysličili Ondřej Lingr a Daniel Samek, jelikož musel kvůli blíže nespecifikovaným problémům nahradit Nicolae Stanciua. V brance se zase představil místo Ondřeje Koláře Aleš Mandous a na hrotu začal Jan Kuchta.

Slavia a její tlak

Slavia se stejně jako před dvěma týdny pokusila o aktivní vstup do zápasu a během sedmi minut zvládla vybojovat čtyři rohové kopy. Ani jeden z nich však nezvládla přetavit v branku. V 8. minutě pak brankář Cohen povalil útočícího Kuchtu, jenž mířil na prázdnou branku, jenže norský rozhodčí Steen penaltu neodpískal. 


Hra byla v počátcích poměrně roztržitá, což je rys, který letošní výkony Slavie v Evropě vlastně charakterizuje. Je však nutno dodat, že i přes tento fakt si pražský celek dokázal v první polovině hry dokázal vytvořit zajímavý tlak. První střela nakonec vyšla z kopaček Jana Kuchty, ta ale brankáře Haify nepropálila.


Že by se dalo mluvit během první půlhodiny o koncertu velkých šancí ze strany sešívaných, nebylo pravda. I přes velký tlak se práce domácích ve finální fázi znovu jevila jako nedostatečná, jelikož nepřišla ani jedna střela na bránu. Ve 35. minutě se mohl prosadit z akrobatického kopu Peter Olayinka, jehož nůžkám ale zabránil Rodriguez. A když se nepovedlo vyzrát na obranu sešívaných ani hostujícímu útočníkovi Davisovi, do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Konečně gól

Začátek poločasu se Slavii konečně gólově povedl. Čtyři minuty po prvním hvizdu druhé půle se dostal do gólové příležitosti Alexander Bah, jenž však pouze napálil brankáře Cohena. Štěstí ale přihrálo odražený balon Janu Kuchtovi, který se už nemýlil a poslal domácí do vedení. Zápas najednou dostal spád, začalo se hrát nahoru dolů, ale ani jedné straně se střela do sítě nepovedla propasírovat.


Po krátkém tlaku Haify, jenž následoval po vstřeleném gólu, se dostala Slavia do šance v 70. minutě. Bah dostal prodlouženou přihrávku patičkou od Michaela Krmenčíka, dánský obránce ale natrefil břevno. Hned vzápětí se dostali do protiútoku hráči Haify, v němž se ale vyznamenal obranou prací a sprintem přes celé hřiště Kuchta, a proto Atziliho pokus neměl žádné parametry.


V 80. minutě se dostal do tutovky Krmenčík, jehož gól proti Plzni ale evidentně nenastartoval a sám tváří v tvář Cohenovi selhal. Několik minut před koncem se Slavia musela bránit tlaku zoufalých hostů hlavně ze strany Atziliho, avšak ukrajinsko-švédské duo Kacharaba a Ousou si s tím dokázalo poradit. Do konce nastavení gól nepadl, a tak Slavia ukořistila na svém území velice důležité tři body, díky nimž po 4. kole hájí druhou postupovou příčku za Feyenoordem Rotterdam.


V prvním termínu čtvrtečních evropských zápasů se hrálo ještě klání Jablonce s dánským Randers, jehož vývoj byl diametrálně odlišný, jako zápas před dvěma týdny Na Střelnici. Zelení prohrávali po dvou gólech 0:2, nicméně střelec Čvančara a Kratochvíl vybojovali remízu 2:2 a získali jeden bod, čímž udrželi průběžné druhé místo v tabulce skupiny D.

Domů
Sdílet
Diskuse