Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2021 20:01
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

V kolik jít spát? Toto je podle vědců nejlepší hodina, kdy chodit do postele

V kolik jít spát? Toto je podle vědců nejlepší hodina, kdy chodit do postele
Zdroj: Pixabay / Claudio_Scott / volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podle studie lékařského kardiologického časopisu European Heart Journal existuje ideální doba uložení ke spánku, která má blahodárný vliv na činnost srdce.

Každý z nás již někdy v minulosti řešil, kdy by se měl odebrat do postele ke spánku. Tuto otázku si položili i vědci, jejichž studie byla v úterý publikována v lékařské kardiologickém časopisu European Heart Journal.

Dle rozsáhlé analýzy, ke které využili data 88 tisíc dobrovolníků, zjistili, že nejideálnější hodinou ke spánku je mezi 10 a 11 večer, jelikož lidé, chodící spát v tuto dobu, jsou mnohem méně náchylnější k srdečním onemocněním, informuje BBC.

Doporučeno
Jsi zapomnětlivý a málo si pamatuješ? Možná nespíš správně Jsi zapomnětlivý a málo si pamatuješ? Možná nespíš správně 14. května 2021 14:30

Výzkumníci sesbírali data o době vstávání a ukládání se ke spánku u skoro 90 tisíc dobrovolníků během sedmi dní. Použili k tomu speciální zařízení podobné hodinkám, které měli testovaní lidé na zápěstí. Jakmile test skončil, vědci sledovali zdravotní stav každého jednotlivce, co se srdečních a oběhových problémů týče, v průměru dalších šest let. Cílem bylo zjistit, který čas je pro uložení se ke spánku nejvíce optimální.

Domů
Sdílet
Diskuse