Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2021 13:30
Čas čtení 2:21
Dominik Vetrák

RECENZE: Red Notice

RECENZE: Red Notice
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY FILMY 2021 NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Pokud hledáš kvalitní blockbuster, dej od Red Notice ruce pryč!

Máš po ruce Dwayna Johnsona, Ryana Reynoldse a Gal Gadot a ty natočíš Red Notice? A jak můžeš mít ještě v Hollywoodu práci? Snímek natočil průměrný režisér bez jakékoli vize. Je přitom zatím nejdražším filmem od Netflixu.

„Mistr blockbusterů“ Rawson Marshall Thurber už s The Rockem natočil Centrální inteligenci nebo Skyscraper, ale podařila se mu i fajn komedie We are the Miller's.

Doporučeno
Vycházející hvězda Hollywoodu: Jonathan Majors, který ovládl Disney+, Netflix, HBO a chystá se do Creed 3 a Avengers Vycházející hvězda Hollywoodu: Jonathan Majors, který ovládl Disney+, Netflix, HBO a chystá se do Creed 3 a Avengers 10. listopadu 2021 12:30

Humor tak očividně dělat umí, ale akce mu moc nejde. Nepomáhá ani to, že si pomáhá příliš velkým množstvím počítačových efektů. 

Red Notice je akční blockbuster odehrávající se na několika kontinentech. Dwayne zde ztvárňuje agenta FBI Johna Hartleyho. Usmyslí si jít po krku šikovnému zloději umění Nolanu Boothovi (Ryan Reynolds). Do toho se zaplete i krásná The Bishop (Gal Gadot) a všichni tři se společně honí a perou hned v několika zemích. 

To je v podstatě celý hloupý děj filmu. Málokdy kritizujeme scénář či logiku filmu tak přímo. Máme pocit, že je problémem samotné jádro filmu.

Red Notice
Zdroj: Netflix

Děj a postavy ve filmu nabízejí desítky trapných momentů a scén, u kterých jen zakoulíš očima. Režisérovi se naštěstí podařilo už od začátku nastavit ve filmu atmosféru, díky které to diváka nevyrušuje tak jako v jiných filmech. 

Jen se smír s tím, že těch nepředstavitelně prostých, nereálných a tupých scén, jakož i nevysvětlitelně nelogického chování postav bude během děje přibývat. Nepomůže ani akce. Red Notice je sice drahý blockbuster, ale moc to na něm není vidět. Není v něm množství explozí a ve velkém množství scén je příliš vidět práce tvůrců vizuálních efektů.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse