Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti adidas.
17. listopadu 2021 9:00
Čas čtení 1:32
Sponzorovaný obsah

Bára Votíková se z okresního přeboru vypracovala až do PSG. Teď sní o finále Ligy mistrů

Bára Votíková se z okresního přeboru vypracovala až do PSG. Teď sní o  finále Ligy mistrů
Zdroj: se souhlasem společnosti adidas
SPORT
Uložit Uložené

Česká fotbalová jednička Bára Votíková je úspěšná nejen ve světě sportu, ale i na YouTube.

Když jsme s Bárou Votíkovu naposledy dělali rozhovor, byla nadějnou brankářkou Slavie. O zahraničním angažmá uvažovala skepticky a své ambice mírnila. Neuběhly ani dva roky a český internet obletěla zpráva, že česká brankářská jednička přestupuje do slavného francouzského klubu Paris Saint-Germain. Nejen tento kariérní vzestup je důkazem toho, že pro Báru není nic nemožné. I proto je součástí dlouhodobé kampaně adidas Impossible Is Nothing.

Svoje nové angažmá vzala za správný konec. V důležitých zápasech byla jedničkou v bráně a zatím nepustila ani jediný gól. Na dresu nosí číslo 30. Stejně jako legendární Messi, který rovněž hraje za PSG. Kromě úspěchu v Paříži se ale těší nebývalému zájmu i ve vodách internetu. Na YouTube natáčí vtipná videa, skeče a parodie, které si oblíbilo téměř půl milionu jejích odběratelů

Věčně energická fotbalistka si svůj úspěch tvrdě vypracovala. „Byla jsem soutěživá, musela jsem zvládat všechno stejně jako kluci a fotbal nebyl výjimkou,“ řekla nám o svých začátcích v Plasích, kam ji do obecního fotbalového družstva přivedl její dědeček, tehdejší trenér týmu. Báře se dařilo a už v 17 letech začala chytat za A-tým v Plzni.

Bára Votíková
Zdroj: se souhlasem společnosti adidas

Musela překousnout, že téměř všechen volný čas tráví fotbalem. „Štvalo mě nemít takový ten normální život jako moji spolužáci a kamarádi. Víkendy jsem byla pořád pryč. Po škole jsem nechodila ven, protože jsem jela na trénink,“ popsala Bára pro REFRESHER. Své krizové období ale překonala a ve svých osmnácti se už stěhovala do Prahy a do Slavie. Poprvé si zahrála Ligu mistrů a zároveň obsadila druhé místo v anketě Talent roku.

Velký význam pro ni má také možnost reprezentovat Českou republiku v národním týmu. V dresu s českými barvami odehrála již 32 soutěžních zápasů. „Jsme soubor toho nejlepšího, tak kopeme za českej fotbal. Národní tým je srdcovka, je to čest,“ řekla nám. 

Bára Votíková
Zdroj: se souhlasem společnosti adidas

Důležitou se pro ni stala i Slavie, za níž nakonec hrála 7 let. Té pomohla vyhrát čtyři mistrovské tituly. Její životní cesta se ale nakonec vydala za hranice republiky. Na konci srpna na svém Instagramu oznámila, že přestupuje do francouzského velkoklubu Paris Saint-Germain. Následovala příval gratulací a obdivu. Její post si vysloužil 127 tisíc lajků. 

Bára ale ve svých ambicích nezastavuje. Je žijícím příkladem „Impossible Is Nothing“. Přála by si zahrát klubové finále Ligy mistrů a dopracovat se na Mistrovství světa s národním týmem. My budeme její cestu nadále sledovat a držet jí palce.

Domů
Sdílet
Diskuse