Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
30. prosince 2021 10:57
Čas čtení 0:41
Ilona Hobzová

Pražský podnik Zdeňka Pohlreicha byl označen nejlepší tradiční restaurací na světě

Pražský podnik Zdeňka Pohlreicha byl označen nejlepší tradiční restaurací na světě
Zdroj: Se svolením Zdeňka Pohlreicha
NEWS PRAHA ZDENĚK POHLREICH
Uložit Uložené

Žebříček sestavil web Taste Atlas.

Pražský podnik Café Imperial byl vyhlášen nejlepší tradiční restaurací na světě. Žebříček sestavil web Taste Atlas, online průvodce světovými restauracemi. Na druhém místě skončila římská restaurace Da Enzo al 29 a za ní Commander's Palace v New Orleans.

Podnik Café Imperial, sídlící v ulici Na Poříčí na Praze 1, získal od recenzentů 93,3 bodů. V restauraci, jejímž spolumajitelem je Zdeněk Pohlreich, si hosté nejvíce chválí tradiční jídla, jako je svíčková, řízek nebo pečená kachna. Zákazníci také oceňují nabízené polévky, především kulajdu a cibulačku. Restaurace je vyhlášená také pro své snídaně.

Doporučeno
Zdeněk Pohlreich: Život se nedá žít bez peněz. Víc neštěstí na světě vzniká z chudoby než z bohatství (Rozhovor) Zdeněk Pohlreich: Život se nedá žít bez peněz. Víc neštěstí na světě vzniká z chudoby než z bohatství (Rozhovor) 27. prosince 2021 7:00

Hosté chválí nejen kulinářské umění, ale také design a luxusní secesní interiér s původními keramickými obklady stěn a mozaikovým stropem. 

Café Imperial je jedinou českou restaurací, která se v žebříčku 100 světových podniků umístila. Mezi další tipy na místa, kde se v Praze najíst, Taste Atlas řadí Café Louvre, U Kroka a V Zátiší. Lokál Dlouhááá se stal zase tipem na místo, kde si dát nejlepší smažený sýr a vepřové koleno. Za výběr slaných i sladkých knedlíků dostala pochvalu restaurace Café Savoy.

Domů
Sdílet
Diskuse