Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2022 v 12:31
Čas čtení 1:00
Ilona Hobzová

TikTok v Rusku zablokuje všechen zahraniční obsah

TikTok v Rusku zablokuje všechen zahraniční obsah
Zdroj: Unsplash/helloimnik/volně k užití
NEWS TIKTOK VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Veškerý neruský obsah má být v Rusku zablokován.

Uživatelé TikToku v Rusku nově nebudou moci vidět žádný obsah vytvořený mimo Rusko. Společnost tak rozšířila původní opatření z neděle, kdy se aplikace rozhodla v Rusku zakázat živá vysílání a nahrávání nového obsahu. Informoval o tom deník The Guardian. 

Doporučeno
Kim Kardashian vzkázala ženám, ať „zvednou zadek a jdou pracovat“. Stala se terčem kritiky Kim Kardashian vzkázala ženám, ať „zvednou zadek a jdou pracovat“. Stala se terčem kritiky 11. března 2022 v 9:55

„Je to poprvé, co globální platforma sociálních médií rozděluje dostupnost obsahu v takovém měřítku,“ uvedla nezisková organizace Tracking.exposed, která studuje profilování a sledování uživatelů na internetu. Organizace použila ruské IP adresy k pokusu o přístup k neruskému obsahu. Zjistila, že například účet Světového zdravotnické organizace (WHO) nebo populární Tiktokerky Charli D'Amelio jsou v Rusku nedostupné

Už dříve TikTok uvedl, že v Rusku dočasně pozastavuje nahrávání nového obsahu a živé vysílání, aby posoudil zákon, který v Rusku před pár dny začal platit. Podle něj bude za „šíření dezinformací, falešných zpráv o ruské armádě a informací, které jsou v rozporu s postojem ruské vlády ke konfliktu na Ukrajině“, hrozit až patnáct let vězení.

„Vzhledem k novému ruskému zákonu nemáme jinou možnost než pozastavit živé vysílání a nový obsah v naší videoslužbě, dokud nepřezkoumáme bezpečnostní důsledky tohoto zákona,“ uvedl TikTok. Dodal, že své ruské zaměstnance nebo uživatele nechce vystavovat riziku přísných trestních postihů.

Aplikace nyní používá štítky na tiktokové účty některých médií, která jsou kontrolována státem. Jde například o ruskou zpravodajskou agenturu TASS. 

Domů
Sdílet
Diskuse