Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2022 19:51
Čas čtení 1:01
Vojtěch Vanda

Jak zjistit radiaci v okolí? Aplikace Windy představila novou funkci

Jak zjistit radiaci v okolí? Aplikace Windy představila novou funkci
Zdroj: FOTO TASR - Radovan Stoklasa
TECH
Uložit Uložené

Aplikace, za kterou stojí tým Iva Lukačoviče ze Seznamu, ti nyní ve své desktopové verzi nabídne možnost sledovat hodnotu radiace.

Česká aplikace Windy.com přichází s novou funkcí, která bude zajímat zejména všechny, kterým chybí možnost jednoduše zjistit, jaká je v okolí radiace. V rámci aplikace, umožňující celosvětově sledovat vývoj počasí, je nyní možné vidět data nejnovějšího měření ionizujícího záření, která jsou hlášena v celé Evropě.

Doporučeno
Která opatření ještě platí? Respirátor musíš nosit jen v MHD a nemocnicích, do klubu můžeš bez omezení Která opatření ještě platí? Respirátor musíš nosit jen v MHD a nemocnicích, do klubu můžeš bez omezení 14. března 2022 17:33

Za vznikem aplikace stojí tým majitele společnosti Seznam.cz Ivo Lukačovič, který o ní informoval na Twitteru. Novou funkci aplikace prakticky vzápětí ocenila i předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová. „Super počin! Jednoduše dostupné, hned i s informací o směru větru. Krása,“ napsala na Twitter.

Domů
Sdílet
Diskuse