Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2022 v 14:21
Čas čtení 0:50
Ilona Hobzová

VIDEO: Pes Patron pomáhá pyrotechnikům na Ukrajině hledat výbušná zařízení

VIDEO: Pes Patron pomáhá pyrotechnikům na Ukrajině hledat výbušná zařízení
Zdroj: Státní pohotovostní služba Ukrajiny
ZAJÍMAVOSTI VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Patron pomáhá v Černihivské oblasti na severu země.

Pyrotechnikům v Černihivské oblasti pomáhá se zneškodňováním výbušných zařízení pes Patron. Od začátku války jim pomohl zneškodnit téměř devadesát výbušnin. Informovala o to agentura Ukrinform se odkazem na Státní pohotovostní službu Ukrajiny.

Doporučeno
Radiační situace je přísně sledována. Jakmile se něco mihne nad Evropou, víme to, říká jaderná vědkyně Adéla Chalupová (Rozhovor) Radiační situace je přísně sledována. Jakmile se něco mihne nad Evropou, víme to, říká jaderná vědkyně Adéla Chalupová (Rozhovor) 20. března 2022 v 7:00

Videem, na kterém je Patron, se pochlubila přímo Státní pohotovostní služba Ukrajiny. „Novinky od Patrona! Náš bojovný pes, maskot černihovských pyrotechniků slouží dál,“ napsala na sociálních sítích. Patron pyrotechnikům od začátku války pomohl zneškodnit téměř devadesát výbušných zařízení. „Děkujeme ti, příteli, za neúnavnou práci,“ doplnil úřad.

Válka na Ukrajině trvá už více než tři týdny. Podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro lidská práva už od začátku ruské invaze zemřelo přinejmenším 847 civilistů včetně 64 dětí. Zranění podle úřadu utrpělo dalších 1399 civilistů včetně 78 dětí. Nejvíce jich bylo zraněno při ostřelování či náletech. Úřad ale předpokládá, že počet obětí na životech i zraněných může být i mnohem vyšší.

Kvůli válce také spousta obyvatel prchá ze země. Podle posledních údajů organizace Člověk v tísni uprchlo z Ukrajiny 2,5 milionu lidí. Největší počet lidí prchá do Polska. „V Česku se podle odhadů ministerstva vnitra momentálně nachází už přes 200 tisíc běženců,“ uvedla nezisková organizace. Na sbírku Člověka v tísni na pomoc Ukrajině Češi k 18. 3. přispěli rekordní částkou 1 495 740 000 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse