Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2022 v 20:25
Čas čtení 0:38
Ilona Hobzová

VIDEO: Demonstranti se v Turecku snažili zablokovat jachtu oligarchy Romana Abramoviče

VIDEO: Demonstranti se v Turecku snažili zablokovat jachtu oligarchy Romana Abramoviče
Zdroj: TASR/AP
ZAJÍMAVOSTI VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Jachta dorazila do přístavu v tureckém Bodrumu.

Dvě super luxusní jachty patřící ruskému oligarchovi Romanu Abramovičovi zakotvily tento týden v tureckém přístavu Bodrum. Proti kotvení jedné z nich protestoval tým ukrajinských jachtařů, který do Turecka přijel na závody. Informovaly o tom stanice BBC a deník Independent.

Doporučeno
PROFIL: Klub Chelsea se kvůli svému ruskému majiteli Romanu Abramovičovi stal po začátku války na Ukrajině terčem britských sankcí PROFIL: Klub Chelsea se kvůli svému ruskému majiteli Romanu Abramovičovi stal po začátku války na Ukrajině terčem britských sankcí 20. března 2022 v 9:30

Téměř 140 metrů dlouhá jachta s názvem Solaris čelila podle BBC protestu během chvíle, kdy dorazila do tureckého přístavního města Bodrum. Blokovat přístup do přístavu se jí pokusilo malé plavidlo. Ukázalo se, že jsou na něm členové mládežnického jachtařského týmu z Ukrajiny s názvem Optimist Sailing Team. 

Sportovci ze člunu skandovali heslo Žádná válka a mávali ukrajinskými vlajkami. Jejich protest musela zastavit turecká pobřežní stráž. 

Podle serveru Deutsche Welle chce Abramovič, který byl spolu s některými dalšími ruskými oligarchy přidán na sankční seznam Evropské unie, přesunout část svých aktiv do Turecka a chránit tak svůj majetek. Turecko se k sankcionování Ruska nepřidalo a je zásadně proti nim. Podle informací serveru odletěl Abramovič do tureckého Istanbulu soukromým tryskáčem už před několika dny. 

Domů
Sdílet
Diskuse