Ananas jako ryba. Je to tak, na rybí omáčka živočicha nepotřebuješ.
Pokud ses dostal k receptu na veganskou rybí omáčku, dost pravděpodobně jsi narazil na náš článek s receptem na veganské pho. Tím jsme se řídili dost důkladně. Nechtěli jsme totiž koupit něco, čím bychom svůj veganský pokrm pokazili. Proto jsme se rozhodli uposlechnout rady v receptu a udělat si i vlastní rybí omáčku stoprocentně bez ryby. Návod, jak na ni, vytvořila bloggerka Monika Duong alias Chay.
V minisérii 5 veganských receptů na oblíbená jídla bez živočišných produktů jsme dali dohromady recepty, jež našly způsob, jak zachovat charakter populárních pokrmů, když vynecháš živočišnou složku. Dokážeme ti, že nejen pho, ale i cheesecake nebo rybí omáčka, jejichž chuť se obvykle váže k masu, vejci či dalším živočišným produktům, se dají chutně a zdravě vytvořit i bez nich.
Ingredience (na 600 ml):
♦ 1 ks čerstvého zralého ananasu (1,2 kg, oloupaný 670 g)
♦ 100 g mořské soli
♦ 4 lžíce sójové omáčky
♦ 1,5 l studené vody
♦ 80 g třtinového cukru
♦ 1 hrst (10 g) mořských řas wakame nebo kombu
Tento obsah je dostupný pro každého
Abys článek mohl dočíst, stačí se přihlásit.