Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. dubna 2022 9:27
Čas čtení 1:01
Tereza Patočková

Stát odmítl udělit Brnu 300 milionů na atletickou halu, město s dotací už počítalo

Stát odmítl udělit Brnu 300 milionů na atletickou halu, město s dotací už počítalo
Zdroj: Pixabay / LNLNLN / volně k užití
NEWS BRNO JIHOMORAVSKÝ KRAJ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Dotační řízení na atletickou halu se kvůli opakovaným žádostem agentury o podklady několik měsíců protahovalo.

Národní sportovní agentura rozhodla, že Brnu nedá dotaci 300 milionů korun na stavbu atletické haly. Osud haly je tak podle serveru serveru iDnes.cz, který s informací přišel,  nejasný. Město halu plánuje vybudovat u univerzitního kampusu zhruba za 800 milionů korun. 

Dotační řízení na atletickou halu se kvůli opakovaným žádostem agentury o podklady několik měsíců protahovalo. Rozhodnutí mělo být známo původně už na začátku roku, kdy naopak již bylo jasné, že Brno uspělo se žádostí na 300 milionů korun na novou hokejovou arénu.

K dnešnímu dni můžeme potvrdit, že dotační řízení u atletické haly bylo zastaveno. Důvodem je uzavření nezvratného závazku se zhotovitelem stavby, čímž nebylo možné využít ani blokové výjimky u veřejné podpory a nedoložení platného položkového rozpočtu,“ uvedl pro iDNES.cz mluvčí Národní sportovní agentury Jakub Večerka.

Město má již několik let vysoutěženou stavební firmu. Už minulé vedení města v čele s ANO se rozhodlo, že půjde cestou, kdy vítěz tendru zajistí vše od studie až po konečnou stavbu. To by nebyl až takový problém, nicméně ve smlouvě už nebylo, že hala vznikne jedině v případě získání dotace. 

Doporučeno
Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu 29. dubna 2024 10:27

„Rozhodnutí je konečné, žádné odvolání není možné. Samozřejmě může Brno podat správní žalobu, jak je možné u čehokoli,“ doplnil. Zároveň předpokládá, že agentura novou dotační výzvu na takto velké stavby kvůli nižšímu rozpočtu letos vypisovat nebude.

Vyjádření Brna a další podrobnosti zjišťujeme.

Mohlo by tě zajímat:
Lidé se mohou dožít až 150 let, poté tělo ztratí schopnost se zotavovat
K úspěšnému hubnutí potřebuješ dostatek bílkovin. Doplň je správnými potravinami
- Ukrajinci zabrali Rusům ničivé termobarické raketomety. Nyní je jimi začali poprvé bombardovat
Domů
Sdílet
Diskuse