Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2022 16:40
Čas čtení 1:44
Adéla Ježková

„Vypadni ze hry a běž radši umýt nádobí po svém manželovi, krávo,“ křičel na hráčku youtuber. Po kritice se omluvil

„Vypadni ze hry a běž radši umýt nádobí po svém manželovi, krávo,“ křičel na hráčku youtuber. Po kritice se omluvil
Zdroj: Pixabay/CC0/volně k užití
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) YOUTUBE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Na Twitteru koloval klip streamera Darrena Watkinse z YouTube, v něm za použití vulgarit říká jedné hráčce, aby šla umýt nádobí po svém muži.

V klipu je slyšet, jak Watkins, který má na YouTube sedm milionů odběratelů, nazývá hráčku vulgárními výrazy a agresivně na ní křičí, aby „přestala hrát a šla umýt nádobí po manželovi“. Rozzuřilo ho totiž, když mu dotyčná řekla, že je „na ho*no“. 

Youtuber reagoval výkřikem: „Mluví se mnou nějaká dě*ka, mluví se mnou nějaká ženská?!“ Na událost upozornil server Insider.

Věta „Běž raději umýt nádobí po svém manželovi.“ má za cíl zesměšnit nebo zdiskreditovat ženy satirickým způsobem. Jde o stereotyp založený na tom, že ženy patří do kuchyně.

Klip zveřejnil komentátor e-sportu Jake Lucky, který má na Twitteru 230 000 sledujících. Na záběrech Watkins hraje Valorant, střílečku z pohledu první osoby. Youtubera bylo slyšet, jak přes funkci hlasového chatu, která hráčům umožňuje mluvit spolu během hry, křičí „drž hubu“ a používá explicitní výrazy i vůči ostatním hráčům.

Podle stanice V103 to také upoutalo pozornost vývojářky hry Valorant Sary Dadafshar, která na klip reagovala slovy: „Tohle je obrovské fuj a takové hráče v naší komunitě vůbec nechceme. Tohoto hráče jsem trvale zabanovala ve Valorantu, stejně jako ve všech ostatních hrách Riot Games.“

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? 2. března 2024 14:30

Watkins následně na Twitter nahrál video s titulkem „Sorry“ a za své chování se omluvil. Uvedl, že klip je starý několik měsíců a on zrovna „neměl dobrý den“, protože prý dostával rasistické komentáře od jiných hráčů.

„Nemůžu říct nic, co by tu situaci ospravedlnilo,“ řekl s tím, že od natočení videa „vyrostl“ a „změnil se“.

Podle uživatelů na Twitteru je chování, které předvedl Watkins, ukázkou toxicity, která je v herním světě velmi rozšířená. I kvůli tomu v posledních několika letech ženy napříč herní komunitou na YouTube a Twitchi upozorňují na sexistické a nevhodné chování ze stran mužských streamerů.

Fanoušci nicméně vývojářům vyčetli, že neinformovali o rasistických urážkách, které Watkins obdržel při samostatném incidentu. Klip ukazuje, jak se streamer ptá, jak se ve hře léčí, načež mu pár spoluhráčů řekne, že „léčit se mohou jen bílé postavy“. Vývojáři Valorantu klip citovali na Twitteru s tím, že po těchto hráčích budou pátrat a také je zabanují.

Mohlo by tě zajímat:
Jak se vyvíjely hranice Ruska? Video ukazuje, jak se země v průběhu času změnila, a kdo se vystřídal u moci
Česká firma prodává erotické pomůcky ze skla a kamene do celého světa. Yoni vajíčka dělat nechceme, věříme vědě, říká majitelka
10 nejlepších filmů podle knižní předlohy
Domů
Sdílet
Diskuse