Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. května 2022 10:27
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

V pátek se v Česku otevřel nejdelší visutý most pro pěší na světě. Sky Bridge 721 se místy tyčí až 95 metrů nad zemí

V pátek se v Česku otevřel nejdelší visutý most pro pěší na světě. Sky Bridge 721 se místy tyčí až 95 metrů nad zemí
Zdroj: Sky Bridge 701/volně k užití
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Sky Bridge 721 je nejdelší visutý most pro pěší na světě. Nachází se na Dolní Moravě a jeho návštěva se doporučuje jen těm, kteří nemají strach z výšek.

Nejdelší visutý most pro pěší na světě se až doposud nacházel v Portugalsku, konkrétně v obci Arouca. Prvenství, jež držel 516 Arouca, si pro sebe nyní ukradlo Česko a jeho Sky Bridge 721, který je o více než 200 metrů delší. Unikátní most na Dolní Moravě se dnes otevírá veřejnosti a projít se po 721 metrů dlouhé konstrukci, která místy dosahuje výšky až 95 metrů nad zemí, můžeš i ty.

Doporučeno
Česko má nejdelší visutý most pro pěší na světě. Veřejnosti se otevře příští týden Česko má nejdelší visutý most pro pěší na světě. Veřejnosti se otevře příští týden 5. května 2022 19:13

„Připravte se na jedinečný moment, kdy se ocitnete 95 metrů nad hlubokým horským údolím. Po 721 metrů dlouhé lávce přejdete z jednoho horského hřebenu na druhý. Vykročit bude chtít trochu odvahy, ale garantujeme neobyčejný zážitek na celý život,“ lákají provozovatelé na návštěvu Sky Bridge.

Nejdelší visutý most pro pěší na světě je dlouhý 721 metrů, v nejvyšším bodě dosahuje výšky 95 metrů nad zemí a jeho nadmořská výška je 1 110–1 116 metrů. Jeho výstavba trvala dva roky a nyní se po něm můžeš projít i ty.

visutý mostvisutý mostvisutý mostvisutý most
Zobrazit galerii
(11)

Nosnost mostu není neomezená, takže pokud plánuješ výlet na Dolní Moravu, doporučujeme ti pořídit si vstupenky předem. Vstupné tě vyjde na 390 korun (s registrací 350 korun) a děti se po unikátním mostě mohou projít už za 245 korun. 

Provozovatelé varují, že ačkoliv je chodník široký 1,2 metru, návštěva Sky Bridge je jen pro otrlé. Most se poryvem větru jemně pokyvuje, takže pokud máš strach z výšek, rozhodně raději zůstaň nohama na zemi. 

Domů
Sdílet
Diskuse