Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2022 8:38
Čas čtení 1:24
Ilona Hobzová

Netflix propustil 150 zaměstnanců, může za to odliv předplatitelů

Netflix propustil 150 zaměstnanců, může za to odliv předplatitelů
Zdroj: Unsplash/Venti Views/volně k užití
NEWS NETFLIX ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podle streamovací služby je ztráta pracovních míst způsobena propadem příjmů.

Není to ani měsíc, co Netflix oznámil, že poprvé za deset let přišel o předplatitele. Nyní se v souvislosti se ztrátami uchýlil k propouštění zaměstnanců. O místo přijde asi sto padesát lidí, nejvíce ve Spojených státech. Zástupce společnosti to potvrdil televizi CNBC.

Doporučeno
Pád akcií Netflixu: Předplatitelů ubývá, platforma připouští možnost levnější služby s reklamami Pád akcií Netflixu: Předplatitelů ubývá, platforma připouští možnost levnější služby s reklamami 22. dubna 2022 11:30

Rozhodly obchodní potřeby

„Náš zpomalující růst příjmů znamená, že musíme jako společnost zpomalit také růst nákladů. Je smutné, že propouštíme asi sto padesát lidí, většinou z USA. Rozhodly primárně obchodní potřeby, nikoli jejich pracovní výkony. O to je to náročnější, protože nikdo se nechce loučit se skvělými kolegy. Pracujeme na tom, abychom je co nejvíce podpořili,“ uvedl pro CNBC zástupce Netflixu. 

Společnost nezveřejnila, v jakých částech firmy došlo k propouštění, podle Los Angeles Times jde o oddělení náboru, komunikace i obsahu. Škrty by podle serveru mohly přijít ještě v tomto roce. Někteří čerstvě propuštění zaměstnanci se o zprávu podělili sami, prostřednictvím sociálních sítí. 

Propuštění přišlo necelý měsíc poté, co streamovací služba oznámila, že poprvé za deset let přišla o předplatitele. Letos v dubnu jich měla o dvě stě tisíc méně než na začátku roku. Lidé začali odcházet poté, co společnost v reakci na odchod z Ruska zvýšila na vybraných trzích včetně Spojených států a Velké Británie poplatky za své služby. „Růst našich tržeb se značně zpomalil. Když vezmeme v potaz domácnosti, které sdílejí jeden účet a přičteme konkurenci, tak se dostáváme do minusových čísel,“ stojí v prohlášení, podle kterého společnost naposledy přišla o předplatitele v říjnu roku 2011.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

V souvislosti s odlivem předplatitelů chystá Netflix zřejmě i další změny. Podle informací serveru New York Times se platforma údajně chystá v posledním čtvrtletí tohoto roku zavést levnější předplatné s reklamami. Ve stejnou dobu chce také zasáhnout proti sdílení hesel mezi předplatiteli.

V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akčné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
Domů
Sdílet
Diskuse