Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2022 11:33
Čas čtení 0:54
Tereza Patočková

Společnost Meta bude aktualizovat své smluvní podmínky. Cílí především na větší srozumitelnost

Společnost Meta bude aktualizovat své smluvní podmínky. Cílí především na větší srozumitelnost
Zdroj: Getty Images/Chip Somodevilla
TECH META
Uložit Uložené

Změny podmínek vstoupí v platnost 26. července. Nebudou se týkat aplikace WhatsApp.

Společnost Meta, která vlastní Facebook či WhatsApp, bude měnit pravidla užívání svých aplikací. Uvádí, že změny jsou navrženy tak, aby usnadnily pochopení toho, jak je s informacemi o jejích klientech nakládáno. Na aplikaci WhatsApp a některé další produkty se tato aktualizace vztahovat nebude. Uvedl to server BBC

Meta ujišťovala, že nové změny jí nebudou umožňovat sbírat, používat či sdílet data svých klientů novými způsoby. Nově však zavedla dvě změny ve způsobu, jakým mohou uživatelé ovlivňovat to, jak jsou jejich osobní informace zpracovávány.

Nové aktualizace dají lidem větší kontrolu nad tím, kdo může ve výchozím nastavení vidět jejich příspěvky. Stávající ovládací prvky, nad kterými mohou uživatelé vidět reklamy, jsou potom sloučeny do jediného rozhraní. Společnost ale také aktualizuje své smluvní podmínky.

Michel Protti, šéf ochrany osobních údajů společnosti Meta, v příspěvku na blogu uvedl, že chce lépe vysvětlit, co se od Mety a od všech, kteří její platformy používají, očekává. Řekl, že nový akcent na větší srozumitelnost bude zahrnovat například informace o tom, kdy může společnost deaktivovat či zrušit účty, a další podrobnosti o tom, co se stane, když je účet smazán.

Doporučeno
Mark Zuckerberg slaví 39. narozeniny. Jaký bere plat a proč zabil kozu laserem? Tohle je 6 zajímavostí, které možná nevíš Mark Zuckerberg slaví 39. narozeniny. Jaký bere plat a proč zabil kozu laserem? Tohle je 6 zajímavostí, které možná nevíš 14. května 2023 11:00

Meta také avizovala, že poskytne více podrobností o typech třetích stran, se kterými sdílí informace, a také o tom, jak jsou data sdílena mezi jejími produkty. Uživatelé nemusí v reakci na aktualizace zásad dělat nic. Produkty mohou nadále používat jako doposud. Změny vstoupí v platnost 26. července.

Domů
Sdílet
Diskuse