Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2022 v 19:19
Čas čtení 1:01
Barbora Volfová

Hokejové mistrovství světa bude v příštím roce hostit Tampere a Riga

Hokejové mistrovství světa bude v příštím roce hostit Tampere a Riga
Zdroj: TASR/AP
SPORT MS V HOKEJI 2022 ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kongres schválil společnou nabídku Finska a Lotyšska uspořádat v roce 2023 mistrovství světa v ledním hokeji.

Výroční kongres IIHF 2022 vyčlenil turnaje pro nadcházející sezónu, včetně Mistrovství světa v ledním hokeji 2023, které budou společně pořádat finské Tampere a lotyšská Riga od 12. do 28. května 2023. Jiný kandidát po odstoupení Maďarska nebyl. Mistrovství světa v ledním hokeji 2026 se bude konat ve švýcarském Curychu a Fribourgu. Informuje o tom IIHF.

„Je to privilegium a jsme vděční, že můžeme společně hostit Mistrovství světa v ledním hokeji 2023,“ řekl prezident Finské hokejové asociace Harri Nummela o nabídce dvou pobaltských zemí.

Tampere a Riga nahradí Petrohrad poté, co byla Rusku odebrána hostitelská práva kvůli invazi na Ukrajině. Hostitelská města jsou od sebe vzdálena 501 kilometrů a spojuje je 70minutový přímý let. Týmy se budou do křížového čtvrtfinále nebo semifinále přepravovat charterovými lety.

„Jsme rádi za vaši důvěru a jsme připraveni uspořádat mistrovství světa s nejlepšími podmínkami pro týmy a nejlepší atmosférou pro fanoušky,“ uvedl prezident Lotyšského svazu ledního hokeje Aigars Kalvitis.

Doporučeno
Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie 2. května 2024 v 15:42

Kongres také schválil Švýcarsko jako hostitelskou zemi mistrovství světa v ledním hokeji 2026, které se bude konat v Curychu a Fribourgu od 15. do 31. května 2026. Švýcaři měli původně hostit už v roce 2020, ale turnaj byl kvůli covidu-19 zrušen.

Fanoušci mistrovství světa v hokeji se mohou těšit na rok 2024, kdy se turnaj uskuteční v České republice. V roce 2025 pak bude turnaj hostit Švédsko společně s Dánskem.

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na rúzne dobrodružné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších filmů Toma Cruise

Domů
Sdílet
Diskuse