Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2022 19:19
Čas čtení 1:01
Barbora Volfová

Hokejové mistrovství světa bude v příštím roce hostit Tampere a Riga

Hokejové mistrovství světa bude v příštím roce hostit Tampere a Riga
Zdroj: TASR/AP
SPORT MS V HOKEJI 2022 ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kongres schválil společnou nabídku Finska a Lotyšska uspořádat v roce 2023 mistrovství světa v ledním hokeji.

Výroční kongres IIHF 2022 vyčlenil turnaje pro nadcházející sezónu, včetně Mistrovství světa v ledním hokeji 2023, které budou společně pořádat finské Tampere a lotyšská Riga od 12. do 28. května 2023. Jiný kandidát po odstoupení Maďarska nebyl. Mistrovství světa v ledním hokeji 2026 se bude konat ve švýcarském Curychu a Fribourgu. Informuje o tom IIHF.

„Je to privilegium a jsme vděční, že můžeme společně hostit Mistrovství světa v ledním hokeji 2023,“ řekl prezident Finské hokejové asociace Harri Nummela o nabídce dvou pobaltských zemí.

Tampere a Riga nahradí Petrohrad poté, co byla Rusku odebrána hostitelská práva kvůli invazi na Ukrajině. Hostitelská města jsou od sebe vzdálena 501 kilometrů a spojuje je 70minutový přímý let. Týmy se budou do křížového čtvrtfinále nebo semifinále přepravovat charterovými lety.

„Jsme rádi za vaši důvěru a jsme připraveni uspořádat mistrovství světa s nejlepšími podmínkami pro týmy a nejlepší atmosférou pro fanoušky,“ uvedl prezident Lotyšského svazu ledního hokeje Aigars Kalvitis.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Kongres také schválil Švýcarsko jako hostitelskou zemi mistrovství světa v ledním hokeji 2026, které se bude konat v Curychu a Fribourgu od 15. do 31. května 2026. Švýcaři měli původně hostit už v roce 2020, ale turnaj byl kvůli covidu-19 zrušen.

Fanoušci mistrovství světa v hokeji se mohou těšit na rok 2024, kdy se turnaj uskuteční v České republice. V roce 2025 pak bude turnaj hostit Švédsko společně s Dánskem.

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na rúzne dobrodružné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších filmů Toma Cruise

Zpět
Sdílet
Diskuse