Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2022 19:25
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Policie pátrá po mladé Ukrajince, nejspíše se ztratila v Praze

Policie pátrá po mladé Ukrajince, nejspíše se ztratila v Praze
Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy
ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR PRAHA UKRAJINA
Uložit Uložené

Mladá Ukrajinka neumí česky, neumí číst v latince a také postrádá telefon a doklady.

Pražští kriminalisté pátrají po mladé dívce z Ukrajiny, která se pravděpodobně ztratila v Praze. Naposledy ji její pěstounka viděla v pondělí kolem půl osmé ráno, když se nacházela ve vestibulu metra Palmovka. Od té doby není k nalezení. Dívka česky nerozumí, neumí číst v latince a ani u sebe nemá mobilní telefon. V hlavním městě se špatně vyzná.

Doporučeno
Bývalý voják zastřelil v Javornici na Rychnovsku manželku, dítě a sám sebe. Motivem mohly být rodinné problémy Bývalý voják zastřelil v Javornici na Rychnovsku manželku, dítě a sám sebe. Motivem mohly být rodinné problémy 14. června 2022 15:04

Osmnáctiletá Daria V. přicestovala do České republiky v březnu 2022 z ukrajinského Mariupolu, který nechvalně proslul během nyní probíhající invaze Ruské federace. Česky stále ještě nerozumí a neumí číst v latince. Momentálně dochází do školy na Praze 3, kam měla jet tramvají, tam ale nedorazila. Naposledy byla viděna ve vestibulu metra Palmovka v pondělí o půl osmé ráno.

dívka Ukrajinka Praha Daria V
Zdroj: Policie ČR

„Nemá u sebe telefon a chybí jí i doklady. Podle všech zjištění mohla nastoupit do špatné tramvaje a neví, jak se dostat zpět,“ komentoval dívčino zmizení mluvčí policie Jan Rybanský.

Dívka má hubenou postavu, 158 centimetrů, středně dlouhé, světle hnědé vlasy a šedé oči. V pondělí na sobě měla bílé šaty se šedými kostkami, hnědou bundu s kapucí s růžovými trojúhelníky, bílé ponožky a černé tenisky s bílou podrážkou.

„Pokud jste dívku viděli, kontaktujte prosím linku 158 nebo ji osobně doprovoďte na nejbližší policejní služebnu,“ dodal mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse