Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2022 11:30
Čas čtení 1:10
Martin Mičuda

Nejvýkonnější Opel Astra nese označení GSe, spoléhá na 225koňový plug-in hybrid

Nejvýkonnější Opel Astra nese označení GSe, spoléhá na 225koňový plug-in hybrid
Zdroj: Opel
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Astra GSe kombinuje benzínový čtyřválec a elektromotor.

Přibližně rok poté, co Opel představil šestou generaci svého tradičního zástupce nižší střední třídy, poznáváme jeho sportovně laděnou verzi. Nová Astra se představuje v provedení GSe, které ovšem již nereprezentuje zkratku pro spojení Grand Sport Einspritzung, ale Grand Sport electric. Podle předešlých avíz totiž nejvýkonnější verze přichází v plug-in hybridním podání, a to jak hatchback, tak praktičtější kombi s dodatkem Sports Tourer.

Doporučeno
Zcela nový Peugeot 408 je realitou. Crossover připomínající kupé chce zaujmout přitažlivými křivkami Zcela nový Peugeot 408 je realitou. Crossover připomínající kupé chce zaujmout přitažlivými křivkami 22. června 2022 15:30

Jak se předpokládalo, pointou verze GSe je dobře známé hybridní ústrojí z dílny koncernu Stellantis – přeplňovaný 1,6litrový benzínový čtyřválec o výkonu 132 kW/180 koní, který spolupracuje s 81kW elektromotorem. Celkový výkon soustavy je na úrovni 165 kW/225 koní, zatímco točivý moment má 360 Nm. Poháněna jsou přitom výhradně přední kola přes 8stupňovou automatickou převodovku.

Opel, Astra, Astra GSe,
Zdroj: Opel

Opel zatím nespecifikuje rychlostní parametry. Vzhledem k tomu, že Astra GSe má identickou techniku ​​jako koncernový sourozenec Peugeot 308 v nejvýkonnější konfiguraci, kterého jsme nedávno testovali, lze předpokládat, že akceleraci z 0 na 100 km/h zvládne za obdobných 7,5 sekundy. Přítomný akumulátor s kapacitou 12,4 kWh má současně zaručit čistě elektrický dojezd na úrovni 69 kilometrů.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme zcela nový Volkswagen Golf. Jaká je jeho 8. generace? Vyzkoušeli jsme zcela nový Volkswagen Golf. Jaká je jeho 8. generace? 29. srpna 2020 15:32

Vzhledem k technické stránce tak nejsme svědky ničeho převratného, ​​právě naopak, Opel jen zabalil do atraktivnějšího obalu to, co už delší dobu známe v koncernu Stellantis v běžných modelech. Astra GSe má však alespoň o 10 milimetrů snížený podvozek s tužším naladěním a upraveným stabilizačním systémem, ale jiná nastavení má i řízení. 

Pokud zmiňujeme atraktivnější obal, tak máme na mysli nový, agresivněji tvarovaný přední nárazník s masivnějšími otvory. Právě ten je kromě několika plaket GSe poznávacím znakem novinky. Dále přibyly specificky tvarované dvoubarevné 18" disky, které budou také k dispozici výlučně pro GSe. V interiéru nakonec přibyla sportovněji střižená sedadla potažená alcantarou, Opel přitom vyzdvihuje i jejich ergonomický certifikát AGR. Cenu ani čas vstupu na trh nové Astry GSe zatím neznáme.

Opel, Astra, Astra GSe,Opel, Astra, Astra GSe,Opel, Astra, Astra GSe,Opel, Astra, Astra GSe,
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse