Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2022 16:00
Čas čtení 4:06
Radim Šlechta

The Cure hráli v Praze skvěle. Podzimní dávka deprese ale byla možná až moc dlouhá

HUDBA HUDBA KONCERTY
Uložit Uložené

Shrnujeme podzimní dávku úzkosti na koncertě The Cure v Praze.

Nad Prahou se obloha zbarvila do růžových, oranžových a tmavomodrých odstínů a spolu s podzimním vzduchem jako by přímo vybízela, aby se všichni melancholici sešli na jediném místě. V libeňské O2 areně, kde po šesti letech vystoupila legenda alternativního rocku The Cure. Právě tam odstartoval Robert Smith a jeho kolegové pracovní týden a představili část nové – ještě nevydané – desky.


The Cure zahalili Prahu do melancholie, deprese, naděje a černého oblečení. Téměř plná sportovní hala poskytla na více než tři a půl hodiny útočiště Smithovým fanouškům různých generací, zato podobného vzezření. Výrazné černé linky, červenou rtěnku a nalakované rozcuchané vlasy tu měl každý správný fanoušek a fanynka. 


Fakt, že na koncert zavítali zástupci fanoušků The Cure z minulého režimu, začátku tisíciletí i lidé z generace Z, vypovídá o tom, že hudba této kapely dokáže promlouvat ke všem. A to bez ohledu na dobu, ve které žijí. Je až trochu zvláštní sledovat, jak jsou melancholické texty, které vznikaly v krizí zasažené Anglii, pro mnohé lidi stále aktuální. Zároveň jsou společně se zasněnou hudbou tím, čeho si na kapele nejvíc vážíme.

Domů
Sdílet
Diskuse