Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. listopadu 2022 10:07
Čas čtení 0:46
Adriana Královičová

Toto je nejvyšší LEGO stavebnice v historii. Eiffelovka má více než 10 tisíc dílů

Toto je nejvyšší LEGO stavebnice v historii. Eiffelovka má více než 10 tisíc dílů
Zdroj: Lego
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Autoři se při tvorbě inspirovali původními konstrukčními principy slavné ikony Paříže.

LEGO brzy začne prodávat rekordně vysokou stavebnici ikony Paříže, informuje CNN. Cena Eiffelovy věže přesahuje 15 tisíc korun a do prodeje se dostane už za týden 25. listopadu. Tvůrci jí zřejmě zamýšlejí ovládnout vánoční trh. Společnost si pro fanoušky lega a hlavního města Francie připravila jedinečné spojení, které potěší milovníky cestování, architektury a historie.

Mistrovské dílo inspirované Eiffelovkou bude měřit téměř 150 cm. Vysoká stavebnice představuje součást sbírky Icons ze série cestování a historie.

Doporučeno
Dostávám nápovědy ve formě snů, které chci zvěčnit, říká malíř z TikToku Filip Šícha Dostávám nápovědy ve formě snů, které chci zvěčnit, říká malíř z TikToku Filip Šícha 13. listopadu 2022 15:00

„Pro stavebnice LEGO jsme chtěli najít dokonalé inženýrské a architektonické mistrovské dílo. Tím je právě Eiffelova věž. Čerpali jsme z původních konstrukčních principů reálné věže tak přesně, jak to jen systém lega umožnil,“ cituje CNN z tiskové zprávy designéra Roka Žgalina Kobeho.

Souprava bude obsahovat 10 001 dílů. Je to dosud nejvyšší kolekce od společnosti LEGO. Designu samozřejmě nechybí ikonický oblouk, identická zábradlí a části slavné kovové věže. Souprava je navržena tak, aby autenticky kopírovala slavný symbol Paříže, horní část proto obsahuje také vyhlídkové plošiny a výtahy.

Stavebnice se skládá ze čtyř dílů, které jsou v souladu s reálným procesem stavby. Součástí je také promenáda pod věží. Zde se nacházejí pouliční lampy, lavičky a stromy. Na samotném vrcholu nechybí francouzská vlajka.

umenie dizajn umenie dizajn umenie dizajn umenie dizajn
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse