Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2022 8:30
Čas čtení 3:14
Jana Chovancová

7 kouzelných Airbnb ubytování, kde prožiješ pohádkovou zimu a nemusíš za nimi cestovat daleko

7 kouzelných Airbnb ubytování, kde prožiješ pohádkovou zimu a nemusíš za nimi cestovat daleko
Zdroj: Unsplash/Zachary Kyra-Derksen
ZAJÍMAVOSTI MAĎARSKO POLSKO RAKOUSKO
Uložit Uložené

Pokud nechceš svátky trávit v pohodlí domova, ale ani v tropických destinacích, připravili jsme pro tebe tento článek o zajímavých místech ve střední Evropě.

Vánoce či Nový rok na chatě? Proč ne. Prožívání svátků mimo domov je čím dál populárnější. Doma jsme koneckonců pořád, tak proč si neužít volno někde jinde? Kromě toho je hledání ubytování kvůli řadě přibývajících nabídek nesmírně jednoduché. Usnadňuje to například i webová služba Airbnb, která zprostředkovává různé typy ubytování téměř po celém světě. 

V našem seznamu najdeš apartmány u svahu, sruby, chatky mimo civilizaci, domy na stromech, ale také takové, které mají poutavý design. My jsme se tentokrát podívali na domky, které jsou ideální pro sváteční pobyty, ale nemusíš za nimi cestovat daleko. Všechny jsou totiž v regionu střední Evropy: Maďarsku, Polsku či Rakousku, ale i přímo u nás.  

Ubytování na Airbnb najdeš po zadání přesného jména, které v článku uvádíme

Dům pro hosty Fauna Forest

Tento domeček mezi stromy téměř ani není vidět. Je vhodný jak pro lidi, tak i pro domácí mazlíčky. Nachází se v maďarské obci Kismaros nedaleko slovenských hranic. V ubytování se nachází snad vše a nechybí ani krb, který dotvoří perfektní vánoční atmosféru. Tak jako zvenčí vypadá ubytování i zevnitř jako z pohádky, nechybí moderní zařízení a člověk, který jej zařizoval, měl smysl i pro ten nejmenší detail.

airbnb, madarsko, domcek
Zdroj: Airbnb

Z Prahy ti bude cesta autem trvat kolem pěti a půl hodiny. Jedna noc v pohádkovém domě tě vyjde na zhruba 1 700 Kč.

domcek, madarsko, airbnbdomcek, madarsko, airbnbdomcek, madarsko, airbnbdomcek, madarsko, airbnb
Zobrazit galerii
(8)

Chata Starnenzbauer | Spaní pod hvězdami

Kolik hvězdiček má toto ubytování v Rakousku? Nespočet. Jeho unikátem je takzvaný spací kout s průhledným stropem umístěný na dvoře, který ti umožní spát přímo pod hvězdnou oblohou. O romantiku se postará krb a volné chvíle můžeš strávit i ve vlastní vířivce. Aby toho nebylo málo, k ubytování přísluší i panoramatická sauna s výhledem na krásnou kopcovitou krajinu. Atmosféru zpříjemní detaily jako svíčky či lucerny.

airbnb, chata, rakusko
Zdroj: Airbnb

Cesta tam je navíc kratší než do Maďarska. Nachází se v rakouské obci Waasen, kam ti cesta z Prahy zabere tři hodiny a 45 minut. Cena za noc tě vyjde na 250 €, tedy něco kolem 6 000 Kč.

airbnb, chata, rakusko airbnb, chata, rakusko airbnb, chata, rakusko airbnb, chata, rakusko
Zobrazit galerii
(8)

Romantická klidná chata pro dva s božským výhledem

Božský klid. Tato slova dokonale vystihují to, co můžeš zažít, vydáš-li se do této chatky v Karolince přímo v Česku. Nachází se jen kousek od hranic se Slovenskem. V tomto nevelkém domku můžeš strávit romantické chvíle a vybalancovat odpočinek s aktivním pobytem. Je obklopen horskými štíty v srdci přírodní rezervace. Uvnitř si můžeš ohřát studené ruce u krbu a z terasy se ti naskytne úžasný pohled na zasněženou krajinu.

airbnb, chata, česko
Zdroj: Airbnb

Chata se nachází ve Zlínském kraji, kam se z Prahy dostaneš autem za necelé čtyři hodiny. Za noc v chatce zaplatíš 2 039 Kč.

airbnb, cesko, chata airbnb, cesko, chata airbnb, cesko, chata airbnb, cesko, chata
Zobrazit galerii
(8)

Na skraju lasu domek č. 1 z balią

Oddech v horách, daleko od přeplněných měst? Ano. Ranní kávu si v tomto polském domečku můžeš vychutnat s výhledem na tatranské štíty a po celodenním lyžování si můžeš odpočinout v horké, dřevem vytápěné kádi. Pokud oceníš společnost, určitě ti nebude překážet, že se v okolí procházejí srny. V zahradě na tebe čeká vířivka s funkcí jacuzzi.

chata, airbnb, polsko
Zdroj: Airbnb

Biały Dunajec se nachází jen kousek od slovenských hranic s Polskem. Z Prahy se tam dostaneš za přibližně šest hodin. Cena za jednu noc je čtyři a půl tisíce korun.

airbnb, polsko, chata airbnb, polsko, chata airbnb, polsko, chata airbnb, polsko, chata
Zobrazit galerii
(8)

Horská chata uprostřed přírody

Jak píše samotný majitel ubytování, máš možnost zažít všechna čtyři roční období zblízka. Ptáš se jak? Může za to výborná lokalita, ve které tě obklopuje příroda. V obýváku bys možná čekal televizi. A věru ji i najdeš, ale je to televize jiná. Je to okno. Gauč je v místnosti umístěn tak, aby ti umožňoval očima zkoumat krásy přírody. Rakouská dřevostavba je postavena na dvou nohách, což z ní činí opravdu zajímavé ubytování.

airbnb, Mayerhöfen, chata
Zdroj: Airbnb

Nachází se v obci Mayerhöfen nedaleko hlavního města Vídně. Cesta z Prahy ti sem potrvá kolem pěti hodin. Za jednu noc zaplatíš 180 €, tedy zhruba 4 400 Kč.

airbnb, chata, rakuskoairbnb, chata, rakuskoairbnb, chata, rakuskoairbnb, rakusko
Zobrazit galerii
(8)

 

Haaziko, lesní chata v Danube Bend

Tato útulná chata se nachází v maďarském městě Ostřihom, které od slovenského Štúrova dělí pouze most přes Dunaj. Najdeš ji v Pilišských vrších, kde kromě tebe nebude nic, jen klid a zeleň. Společnost ti budou dělat veverky, které během chladných dnů nezimují jako jiná zvířata. Skelná stěna v obývacím pokoji ve tvaru písmene A ti v zimě poskytne jedinečný výhled na zasněženou krajinu.

airbnb, chata
Zdroj: Airbnb

Z Prahy se sem dostaneš autem za zhruba 5 hodin. Toto ubytování tě nevyjde draho, za jednu noc zde zaplatíš přibližně 2 200 korun.

chata, airbnbchata, airbnbchata, airbnbchata, airbnb
Zobrazit galerii
(8)

Sovia wellness chata s jacuzzi kaďou a saunou

Výběr zakončíme u našich východních sousedů. Tato horská chata s jacuzzi kádí a finskou saunou se nachází ve Smižanech hned vedle Spišské Nové Vsi v Košickém kraji. Nazývá se Sovia, protože se nachází pod Soví skálou. V její blízkosti jsou turistické stezky, rameno řeky Hornád, ale také známý Tomášovský výhled, ze kterého je okouzlující výhled na vrcholky Tater.

airbnb, smizany
Zdroj: Airbnb

Smižany se nacházejí přibližně šest a půl hodiny cesty autem z Prahy. Jedna noc v ubytování tě vyjde na 165 €, tedy přibližně 4 000 korun.

airbnb, smizany airbnb, smizany airbnb, smizany airbnb, smizany
Zobrazit galerii
(8)
Domů
Sdílet
Diskuse