Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2022 19:25
Čas čtení 0:51
Vojtěch Vanda

Antonín Panenka má narozeniny. Připomeň si jej videem s nepovedenými pokusy o jeho legendární lob

Antonín Panenka má narozeniny. Připomeň si jej videem s nepovedenými pokusy o jeho legendární lob
Zdroj: Valerio Pennicino/Getty Images for Golden Foot
SPORT FOTBAL
Uložit Uložené

Antonín Panenka slaví 74. narozeniny. K příležitosti jeho narozenin připravili fanoušci na Twitteru video, které je důkazem, že jeho památný dloubák z mistrovství Evropy v roce 1976 dá zapotit i největším hvězdám.

O pověstném dloubáku Antonína Panenky se dá bez nadsázky hovořit jako o nejslavnějším kopu českého či československého fotbalisty v historii. Proto není divu, že když 2. prosince dojde na narozeniny slavného fotbalisty, začne se to na sociálních sítích množit videi s jeho slavným penaltovým manévrem.

Angličtí fanoušci na Twitteru je však oslavili po svém. Dali dohromady video, v němž se exekutoři pokutových kopů pokusili o Panenkův majstrštyk, avšak z nějakého důvodu stál osud proti nim a brankáře nepřelstili.

Doporučeno
Dcera Antonína Panenky podlehla smrtelné chorobě Dcera Antonína Panenky podlehla smrtelné chorobě 14. listopadu 2022 15:40

Minutu a půl dlouhé video jistě není dostatečně obsáhlé na to, aby pokrylo všechny nepovedené pokusy o zahrání těchto penalt, nicméně v záznamu nechybí ani světové hvězdy.

Brankáře touto vychytávkou nepřelstil například mladý Neymar ještě v dresu brazilského Santosu, nepovedlo se to ani Andreu Pirlovi za AC Milan či Chicharitovi v zápase za LA Galaxy.

Panenka svým kopem zazářil před 46 lety

Panenka předvedl svůj dloubák na mistrovství Evropy v Jugoslávii v roce 1976. Československo se tehdy dostalo do finále turnaje čtyř týmů a v penaltovém rozstřelu porazilo Západní Německo v čele s Franzem Beckenbauerem právě touto vychytávkou v poměru 2:2 a 5:3 na penalty. 

Domů
Sdílet
Diskuse