Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2022 9:16
Čas čtení 1:56
Vojtěch Vanda

VIDEO: Brazílie na mistrovství světa končí, Neymara utěšoval syn soupeře

VIDEO: Brazílie na mistrovství světa končí, Neymara utěšoval syn soupeře
Zdroj: Getty Images/Etsuo Hara
SPORT FOTBAL MS 2022 V KATARU
Uložit Uložené

Takto brzký konec rozjeté mašiny Kanárků nikdo úplně nečekal, stopku jí však vystavili poslední vicemistři světa. Smutná byla celá Brazílie včetně jedné z jejích největších hvězd, Neymara, která však našla komfort v náručí syna jednoho ze soupeřů.

Během posledních zápasů čtvrtfinále fotbalového mistrovství světa v Kataru se děly zajímavé věci. Hvězdná Brazílie totiž znovu vypadla ve čtvrtfinále turnaje, když podlehla na penalty výběru Chorvatska. Na hřišti se následně po skončení zápasu nabídla fanouškům dojemná scéna, kdy dítě, syn chorvatského útočníka Ivana Perišiče, bylo utěšovat na trávníku hvězdu Kanárků Neymara, jejichž výběr nedokázal postoupit přes čtvrtfinále od roku 2014.

Doporučeno
Program MS v Kataru 2022: Skupiny se chýlí ke konci, známe termíny vyřazovacích kol Program MS v Kataru 2022: Skupiny se chýlí ke konci, známe termíny vyřazovacích kol 30. listopadu 2022 15:25

O scéně na trávníku informoval mimo jiná média i server Goal. Po vypjatém utkání, v němž byly branky k vidění až v nastaveném čase, a penaltovém rozstřelu zůstala Brazílie před branami semifinále. Týmu, který v kvalifikační skupině zaváhal až v utkání s Kamerunem, v němž o nic nešlo, tak nepotvrdil svou formu z osmifinále, kde nekompromisně přejel Jižní Koreu.

Hvězdám jihoamerického celku v čele s Neymarem proto nezbývalo bezprostředně po utkání nic jiného, než vstřebávat poslední momenty z turnaje na půlícím kruhu. Za Neymarem však přiběhl někdo v chorvatském dresu, kdo chtěl hvězdu utěšit. Na soupeře to ale byla osoba příliš malého vzrůstu – nakonec se ukázalo, že šlo o syna útočníka Tottenhamu Ivana Perišiče, Lea. 

Naopak tým od Jaderského moře pokračuje v krasojízdě, která neskončila finále mistrovství světa před 4 lety. V Kataru dosud nenašel přemožitele, přestože je většina zápasů vyrovnaná (bezbrankové remízy s Marokem a Belgií a postup v osmifinále přes Japonsko po penaltách). I ve čtvrtfinále to vypadalo na velký boj, jejž ani ne čtyřmilionová země prohrávala v polovině nastaveného času právě kvůli gólu Neymara. Těsně před koncem však srovnal střídající Petkovič.

Doporučeno
Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? 11. září 2023 11:00

Penaltový rozstřel Chorvatsko následně nepodcenilo; s vědomím, že má za zády penaltového mága Dominika Livakoviče, jenž s přehledem vychytal Japonce, proměnilo všechny čtyři pokusy. Za hosty se nezvládli prosadit Rodrygo a Marquinhos.

Do semifinále se podívá i Messi

Ačkoli se pro Argentinu vyvíjel turnaj od začátku zle, nyní je skoro všechno zapomenuto. Argentinský výběr v čele s Lionelem Messim totiž dokázal ve čtvrtfinále turnaje udolat houževnaté Nizozemce v poměru 3:2 po penaltách. Argentina kontrolovala utkání do 83. minuty po gólech Moliny a penaltě Messiho, jenže Evropané dokázali dvěma góly srovnat skóre.

Když nastavení rozhřešení nepřineslo, přišly penalty, v nichž pevnější nervy ukázali často horkokrevnější Jihoameričané. Z pěti pokusů neproměnili jen jeden, zatímco jejich soupeři dva, a Dumfries dokonce dostal během rozstřelu dvě žluté karty, čímž korunoval své vystoupení kartou červenou. Chování Argentinců poté, co rozstřel zvládli, nicméně taktéž ukázkové nebylo.

První semifinálovou dvojici proto utvoří Argentina s Chorvatskem, složení druhé se fanoušci dozví v sobotu. Od 16:00 hodin se hraje čtvrtfinále turnaje Maroka proti Portugalsku, na něž ve 20:00 naváže pikantní souboj Anglie s Francií. První semifinálové utkání je naplánováno na úterý 13. prosince ve 20:00, druhé se odehraje ve stejný čas, ale o den později.

Domů
Sdílet
Diskuse