Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. ledna 2023 11:46
Čas čtení 1:07
Vojtěch Vanda

Dvě pákistánské dívky utekly z domu a vydaly se na cestu do Jižní Koreje. Chtěly navštívit své idoly z BTS

Dvě pákistánské dívky utekly z domu a vydaly se na cestu do Jižní Koreje. Chtěly navštívit své idoly z BTS
Zdroj: Wikimedia/Dispatch/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI K-POP PÁKISTÁN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Dvojice dívek ve věku třinácti a čtrnácti let byla pohřešována od minulého týdne. Dívky se rozhodly, že odletí do Jižní Koreje, kde se setkají s K-popovými hvězdami BTS. Než je našli, urazily více než 1200 kilometrů.

Netradiční případ zmizení dvou dívek se šťastným koncem řešili tento týden pákistánští policisté. Od soboty pátrali po dvou dívkách ve věku 13 a 14 let, které zmizely z domu ve městě Karáčí na jihu země. Dle jejich deníků zjistili, že se však nejednalo o únos, nýbrž o pokus dívek odcestovat do Jižní Koreje, kde se chtěly setkat s K-popovou kapelou BTS. Dle CNN je policisté našli ve městě Láhaur vzdáleném 1207 kilometrů.

Doporučeno
BTS nastoupí do vojenské služby. Jihokorejská popová legenda výjimku nedostala BTS nastoupí do vojenské služby. Jihokorejská popová legenda výjimku nedostala 17. října 2022 16:03

Měly jasně propracovaný plán s jediným cílem – potkat se se svými oblíbenci z jihokorejské sestavy BTS. Proto se v sobotu rozhodly, že vyrazí. Policisté nejprve po ohlášení jejich zmizení nevěděli, kde začít, po prohlídce domu, kde bydlely, však našli jejich deníky, v nichž byl plán jasně uveden.

„V deníku jsme viděli zmínky o jízdních řádech vlaků. Také jsme zaregistrovali, že plánovaly útěk s další kamarádkou. Tu jsme následně vyzpovídali,“ řekl mluvčí policie Abraiz Ali Abbasi. „Začali jsme je sledovat a zjistili jsme, že jsou ve vazbě policie ve městě Láhaur, kam přicestovaly vlakem,“ dodal. Dívky zvládly samy urazit 1207 kilometrů.

Zpátky je nicméně doprovodili policisté, kteří rodičům kladli na srdce, aby na svá dítka lépe dohlédli.

BTS jdou na vojnu

Urgenci vidět své oblíbence možná měly dívky i proto, že je K-pop v Pákistánu velmi oblíbeným a diskutovaným žánrem. Dokonce se zde čím dál více daří i jihokorejským seriálům. Nedávno fanoušky této popkultury ale zasáhla nepříjemná zpráva zmiňující hudební pauzu BTS. Členové boy bandu se totiž chystají nastoupit na povinnou vojenskou službu.

Ta bude trvat od 18 do 21 měsíců. Nejstarší člen sedmičlenného uskupení, třicetiletý Jin, již v prosinci do armády po dvouletém odkladu nastoupil. Jeho služba vlasti bude trvat rok a půl. Plánovaný návrat BTS je poté až v roce 2025.

Zpět
Sdílet
Diskuse