Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek vznikl v rámci mediální spolupráce se společností Live Nation.
26. ledna 2023 12:30
Čas čtení 1:48
Sponzorovaný obsah

Johnny Depp dorazí do Česka. Kromě jeho kapely Hollywood Vampires přijedou i Deep Purple

Johnny Depp dorazí do Česka. Kromě jeho kapely Hollywood Vampires přijedou i Deep Purple
Zdroj: Hollywood Vampires
KULTURA FESTIVALY KONCERTY
Uložit Uložené

Legendární hvězdy navštíví Česko už letos v červenci.

Hudební festival Slavkov Open se v roce 2023 vrací do zámecké zahrady, a to rovnou jako dvoudenní akce. Víkend 15. a 16. července bude nabitý hudbou a oba dny budou mít své hvězdy. V sobotu to bude rocková legenda Deep Purple. V neděli Slavkov přivítá nejsympatičtějšího piráta světa, Johnnyho Deppa, s kapelou Hollywood Vampires, ve které kromě něj vystupuje kytarista skupiny Aerosmith, Joe Perry, nebo zpěvák Alice Cooper.

Vstupenky na jednotlivé dny stojí 1890 Kč, novinkou je také možnost zakoupení dvoudenní vstupenky za zvýhodněné vstupné 3490 Kč. O dalších hostech tohoto unikátního rockového svátku budou pořadatelé informovat v nejbližších dnech.nakupuj vstupenky

Kdo jsou Hollywood Vampires?

Americkou superskupinu založili před deseti lety Johnny Depp, Joe Pery a Alice Cooper s cílem uctívat hudbu rockových hvězd, které zemřely v 70. letech. Název kapely i prvního alba je inspirován pijáckým spolkem největších osobností světového rocku v čele s Alicem Cooperem. Kdo se chtěl stát součástí, musel na jednom z večírků, které probíhaly v Londýně nebo Los Angeles, „přepít“ všechny stávající členy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hollywood Vampires (@hollywoodvampires)

Za svoji éru natočili dvě alba. Na první desce s názvem Hollywood Vampires se v roce 2015 představil i Paul McCartney. V roce 2019 pak vydali studiovku Rise. Na koncertech vedle tří zmíněných hvězd hrají kytarista Tommy Henriksen, bubeník Glen Sobel, basák Chris Wyse a klávesák Buck Johnson.

Diváci se mohou těšit na hity takových umělců a kapel, jako jsou John Lennon, The Who, The Doors a další. K nejlepším předělávkám kapely patří například Hendrixova Manic Depression či Whole Lotta Love od Led Zeppelin. Ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že skupina těží z herecké popularity Johnnyho Deppa, čas dokázal, že spojení slavného herce se zpěvákem a skladatelem Alicem Cooperem a brilantním kytaristou slavných Aerosmith bylo nadmíru šťastné. 

Hollywood Vampires, slavkov open
Zdroj: Hollywood Vampires

Sobotu roztančí Deep Purple

Tato britská rocková stálice přijede do Slavkova u Brna oslavit neuvěřitelných 55 let na hudební scéně. Kapela je spolu s Led Zeppelin a Black Sabbath považována za průkopníky hard rocku. Je a byla vždy složená ze špičkových hudebníků, kteří skvěle doprovázeli nezaměnitelný hlas zpěváka Iana Gillana. Jejich LP desky jako Machine Head, Made in Japan či Perfect Strangers patří do rockové síně slávy a píseň Smoke On The Water, inspirovaná požárem budovy při koncertu Franka Zappy, se stala nesmrtelnou.

Deep Purple za celou svoji kariéru zažili vrcholy i pády, dokonce i rozpad kapely, ale vždy se dokázali vrátit. Přežili odchod Iana Gillana a jeho nahrazení Davidem Coverdalem, přežili i odchod fenomenálního kytaristy Ritchieho Blackmora či fanoušky milovaného klávesáka Jona Lorda. V současné době skupina koncertuje v sestavě, ve které jsou hned tři zakládající členové kapely, a to zpěvák Ian Gillan, bubeník Ian Paice a basák Roger Glover. Sestavu doplňuje vynikající klávesák Don Airey a kytarový irský mág Simon McBride.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Deep Purple (@deeppurple_official)

Domů
Sdílet
Diskuse