Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2023 16:05
Čas čtení 1:02
Radim Šlechta

Budoucnost televizních show? Sleduj nekonečný sitcom generovaný umělou inteligencí

FILMY A SERIÁLY TWITCH UMĚLÁ INTELIGENCE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Seriál běží na Twitchi.

Je pro tebe frustrující pocit, když tvůj oblíbený seriál skončí a ty musíš na další sérii čekat několik dlouhých měsíců? Horší případ už je snad jenom ten, když seriál skončí úplně a tvůj život je najednou prázdný a připadáš si jako Pablo Escobar ve známém memu. Dobrá zpráva je, že sitcom, o kterém ti teď povíme, nikdy neskončí.

Narcos, Escobar
Zdroj: Netflix

Watch me Forever je nekonečný komediální seriál generovaný umělou inteligencí a svým vizuálem stojí někde mezi hrami z automatů z osmdesátých let a Seinfeld Show. Scénář seriálu kombinuje život několika přátel se stand-up vystoupeními hlavní postavy. Umělá inteligence, která za seriálem stojí, si v některých vtipech střílí sama ze sebe.

„Je to zvláštní místo, lidé tady mluví podivnými hlasy a dělají divná gesta. Jako bychom žili v nějaké alternativní realitě. Ale aspoň to není nejhorší místo, kde se můžeš živit komedií,“ popisuje jedna z postav druhé.

Watch me forever
Zdroj: Twitch/Watchmeforever

Humor v seriálu vzniká nejen díky generovaným vtipům, ale i samotným chybám. Smích publika občas přichází do ticha, postava zapomene doříct vtip a ze sitcomu se najednou stává skvělé dadaistické dílo.

Pomocí generativních technologií strojového učení, jako je DALL-E, OpenAI GPT-3, Stable Diffusion a další, si můžeš zamilovat postavy Elaine (aka „Yvonne Torres“), George (Fred Kastopolous), Kramera (Zoltan Kakler) a samozřejmě Jerryho (Larry Feinberg), z nichž všichni žijí v budově jako ze seriálu Přátelé.

Doporučeno
„Přestal jsem pracovat a vycházet z domu, abych si s ní pořád psal.“ Ničí AI přítelkyně generace mužů? „Přestal jsem pracovat a vycházet z domu, abych si s ní pořád psal.“ Ničí AI přítelkyně generace mužů? 12. února 2024 10:00

Umělá inteligence v poslední době vygenerovala také scénář k hororu, nekonečný podcast, ve kterém si Slavoj Žižek povídá s Wernerem Herzogem, nebo kód k programu, kde si můžeš popovídat s kočkou. O tom, jak se fenomén umělé inteligence zobrazuje ve filmech, jsme psali v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse