Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. března 2023 13:25
Čas čtení 0:35
Radim Šlechta

Ženy v Berlíně budou moci do bazénů bez horního dílu plavek

Ženy v Berlíně budou moci do bazénů bez horního dílu plavek
Zdroj: Unsplash/Haley Phelps
NEWS NĚMECKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Úřady reagují na případy diskriminace.

Na základě rozhodnutí berlínských úřadů budou moci ženy navštěvovat tamní veřejné bazény a koupaliště bez horního dílu plavek. Rozhodnutí padlo na základě stížnosti jedné z návštěvnic, která se bez něj opalovala, a musela proto opustit prostor. V případě jiné ženy personál nařídil, aby se zahalila. Informuje o tom BBC.

Doporučeno
Jedeš do Berlína? Toto jsou tipy na nejlepší jídlo, sekáče a noční život Jedeš do Berlína? Toto jsou tipy na nejlepší jídlo, sekáče a noční život 24. ledna 2023 13:00

Podle úřadů se ženy staly oběťmi diskriminace, a bylo jim proto uznáno právo navštěvovat veřejné bazény bez horního dílu plavek. Ženám vadilo, že se muži mohou koupat bez horního dílu plavek, přičemž provozní řád bazénu nijak nespecifikuje rozdíl mezi pohlavími a povinností nosit plavky.

Doporučeno
Pedro Pascal mění pravidla maskulinity aneb Proč ho všichni tak milují? Pedro Pascal mění pravidla maskulinity aneb Proč ho všichni tak milují? 9. března 2023 11:00

Úřady v Göttingenu v Dolním Sasku a Siegenu v Severním Porýní-Vestfálsku povolily ženám plavání bez horního dílu plavek minulé léto. Provozovatel berlínského bazénu v souvislosti se stížnostmi nic nezmění, ženám se pouze narovnají možnosti. Jediné pravidlo, které totiž v tomto ohledu v bazénu platí, je, že návštěvníci a návštěvnice musí mít plavkami zakryté genitálie.

Domů
Sdílet
Diskuse