Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2023 16:07
Čas čtení 0:29
Veronika Dlesková

Američan uslyšel divný zvuk u dveří. Otevřel a kousl ho skoro třímetrový aligátor

Američan uslyšel divný zvuk u dveří. Otevřel a kousl ho skoro třímetrový aligátor
Zdroj: pxfuel/CC0/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Kuriózní situace se odehrála na Floridě, když šel šestapadesátiletý Scot Hollingsworth otevřít vchodové dveře svého domu poté, co slyšel klepání. Když vyšel před dveře, do nohy ho kousl bezmála třímetrový aligátor.

Hollingsworth se zrovna díval s manželkou na televizi, když uslyšel šramot u vchodových dveří. „Vyskočil jsem a šel jsem otevřít dveře. Snažil jsem se rozsvítit a sotva jsem vylezl ze dveří, sevřel mi aligátor nohu a začal s ní třást,“ popisuje pro The Guardian Hollingsworth.

Doporučeno
Devatenáctiletý útočník napadl jednorukého bubeníka ze skupiny Def Leppard Devatenáctiletý útočník napadl jednorukého bubeníka ze skupiny Def Leppard 17. března 2023 19:41

Muž byl ve stabilizovaném stavu odvezen do nemocnice se zraněným stehnem. „Bylo to pro mě totální překvapení a šok,“ popisuje Hollingsworth pro The Independent. „Ale předpokládám, že ten aligátor byl stejně překvapený jako já,“ dodává. Aligátor měřil devět stop, tedy zhruba 270 centimetrů. 

Na Floridě žije v současné době asi 1,3 milionu aligátorů. Tohoto aligátora odchytila záchranná stanice a bude utracen, stejně jako další aligátoři, jejichž délka přesahuje 120 centimetrů a kteří představují nebezpečí pro lidi a zvířata.

Domů
Sdílet
Diskuse