Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. května 2023 11:57
Čas čtení 0:37
Kristýna Dobiášová

Marvel odkládá produkci upírského thrilleru Blade. Stávka scenáristů ohrožuje natáčení i dalších snímků

Marvel odkládá produkci upírského thrilleru Blade. Stávka scenáristů ohrožuje natáčení i dalších snímků
Zdroj: New Line Cinema
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Stávka scenáristů v USA ovlivňuje natáčení. Prvním z velkých filmů, které musí pozastavit produkci, je Blade od Marvelu. Snímek je tak přerušený již podruhé.

Americká stávka scenáristů se podepsala i na chystaném filmu Blade. Marvel Studios pozastavuje jeho preprodukci. Upírský thriller se měl začít natáčet příští měsíc v Atlantě. Hlavní roli si zahraje Mahershala Ali, dříve tuto postavu ztvárnil Wesley Snipes.

Stávka nejvíce zasáhla formát nočních talk show

Film byl již jednou přerušený. Na scénáři se má podílet Nic Pizzolatto. Studio obnoví produkci po konci stávky. Ta začala v úterý a nejvíce ovlivnila formát „late night talk show“. „Kvůli stávce jsou ohroženy náklady na výrobu v hodnotě miliardy dolarů čistého. To je určitě problém,“ sdělil zdroj, který se podílí na produkci Marvel filmů, Hollywood Reporteru.

Doporučeno
Do Jenny Ortegy se pustili stávkující scenáristé v USA. Co jí vzkázali? Do Jenny Ortegy se pustili stávkující scenáristé v USA. Co jí vzkázali? 6. května 2023 10:28

Další snímky od Marvelu zatím plány neruší 

Přetrvávající stávka by tak mohla ohrozit natáčení i dalších filmů. Marvel Studios však stále počítá s natáčením dalších snímků včetně třetího dílu Deadpoola nebo Thunderbolts.

Scenáristé se snaží s Hollywoodem vyjednat lepší pracovní podmínky. Stěžují si například na plat či přístup k umělé inteligenci, o čemž tě Refresher informoval již zde.

Domů
Sdílet
Diskuse