Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2023 8:25
Čas čtení 0:29
Kristýna Dobiášová

Známe kompletní seznam finalistů Eurovize 2023. Podívej se, které země budou bojovat o výhru

Známe kompletní seznam finalistů Eurovize 2023. Podívej se, které země budou bojovat o výhru
Zdroj: TASR/AP Photo/Martin Meissner
KULTURA EUROVIZE HUDBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Díky druhému kolu semifinále Eurovize 2023 známe všechny účastníky závěru soutěže. Mezi nimi je Belgie, Slovinsko nebo Austrálie.

Diváci již znají další desítku finalistů. Druhé semifinále pěvecké soutěže Eurovize 2023 se konalo 11. května v Liverpool Arena. Do závěrečné části postoupily tyto země: Albánie, Kypr, Estonsko, Belgie, Rakousko, Litva, Polsko, Austrálie, Arménie a Slovinsko.

Postupující z předchozího semifinále

Mezi finalisty je i Česká republika se skupinou Vesna. Té se podařilo uspět v prvním kole semifinále společně s Chorvatskem, Norskem, Srbskem, Portugalskem, Švýcarskem, Moldavskem, Švédskem, Finskem a Izraelem.


Celkem je 26 finalistů, kromě zmíněných zemí se k soutěžícím přidá i tzv. „velká pětka“, která se nemusela účastnit předchozích kol. Do té patří Francie, Španělsko, Německo, Itálie a Velká Británie. Tato skupina zemí prostřednictvím vysílatelů přispívá na organizaci soutěže nejvyšší finanční částkou. Dalším státem, který vystoupí, je i Ukrajina, vítěz minulého ročníku.

Domů
Sdílet
Diskuse