Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2023 19:00
Čas čtení 1:12
Kateřina Viková

Hvězda seriálu Wednesday se brání obvinění ze sexuálního obtěžování

Hvězda seriálu Wednesday se brání obvinění ze sexuálního obtěžování
Zdroj: Getty images/Matt Winkelmeyer
ZAHRANIČÍ NETFLIX SERIÁLY SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Herec Percy Hynes White nazval obvinění proti němu „dezinformační kampaní“. Nezmínil sice, jaká obvinění myslí, ale předpokládá se, že jde o reakci na obvinění ze sexuálního obtěžování, která na sociálních sítích začala kolovat počátkem letošního roku.

„Začátkem tohoto roku někdo, s kým jsem se nikdy nesetkal, o mně v online prostoru začal šířit dezinformační kampaň. Kvůli tomu byla moje rodina doxxována (byly vyzrazeny její osobní údaje, pozn. redakce) a mým přátelům bylo vyhrožováno smrtí,“ napsal Hynes White v úterý na Instagramu. „Byly použity mé fotografie z doby, kdy jsem byl nezletilý, a ukázky, kde jsem v roli, byly prezentovány jako nenávistné. Moje kamarádka Jane byla falešně vylíčena jako oběť a její pokusy uvést situaci na pravou míru byly ignorovány.“

reakce na obvinění, Percy Hynes White
Zdroj: Instagram/@percy

„Falešné drby“ vznikly na základě obvinění na Twitteru

V rozsáhlém příspěvku pokračoval: „Jsou to falešné drby. Nemohu akceptovat to, že mě někdo vykresluje jako netolerantního člověka, nebo dokonce kriminálníka. Jsou to příklady nepodložených, zraňujících tvrzení, která mohou vytvořit nedůvěru směrem k obětem. Je velmi znepokojující vědět, že tyto nepravdivé informace nespočet lidí rozrušily. Jsem velmi vděčný všem, kteří při mně stáli a pomáhali mi sdílet fakta. Obtěžování mé rodiny, přátel a kolegů musí přestat. Díky, že jste si našli čas si to přečíst,“ zakončil mladý herec příspěvek na instagramových stories. 

Doporučeno
Arnold Schwarzenegger má nový dokument. Nezaslouží si ho ani on, ani jeho fanouškovská základna Arnold Schwarzenegger má nový dokument. Nezaslouží si ho ani on, ani jeho fanouškovská základna 7. června 2023 16:10

Letos v lednu uživatelka Twitteru Hynese obvinila z toho, že ji napadl na párty, kterou pořádal v Torontu, a napsala, že obtěžoval i jiné ženy. Neznámá žena učinila i vážná nařčení, že Hynes White a jeho přátelé nezletilým dívkám poskytovali alkohol a drogy, aby s nimi měly sex. Tweet již byl smazán, ale poté, co první tweet vyvolal silné reakce, se začaly šířit i další podobné informace. Mnoho fanoušků seriálu požadovalo, aby byl Hynes White z show odstraněn.

Hynes White hrál v první sérii Wednesday Xaviera Thorpea, studenta na akademii Nevermore, který měl magickou schopnost přivést své umělecké dílo k životu. Byl jedním z milostných zájmů protagonistky Wednesday Addams (Jenna Ortega) a její spolužačky Biancy Barclay (Joy Sunday). Seriál Wednesday se stal jedním z největších hitů Netflixu v historii. 

Domů
Sdílet
Diskuse