Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2023 9:43
Čas čtení 0:41
Tímea Krauszová

Kanye West čelí další žalobě: Fotografce ukradl fotku a použil ji bez povolení, ona tím prý přichází o výdělek

Kanye West čelí další žalobě: Fotografce ukradl fotku a použil ji bez povolení, ona tím prý přichází o výdělek
Zdroj: TASR/AP
MÓDA KANYE WEST
Uložit Uložené

Žádá o odškodné, částka je zatím neznámá.

Rapper Ye čelí další žalobě, tentokrát ze strany fotografky Michaely Efford. Ta v žalobě tvrdí, že Ye její fotku použil bez povolení, čímž Efford přichází o peníze. O případu informuje Hypebeast.

Editorka, která kritizovala rasistickou mikinu

V soudním sporu jde konkrétně o fotografii jedné z editorek magazínu Vogue Gabrielly Karefy-Johnson. Ye ji sdílel spolu s posměšným komentářem o jejím vkusu v roce 2022 uprostřed palčivé debaty o nevhodnosti triček s nápisem White Lives Matter.

Ty známá módní editorka označila za „čisté násilí“ a kritizovala problematické aspekty módní přehlídky Kanyeho Westa na fashion weeku. Karefy-Johnson se ve sporu zastaly například Gigi Hadid, Hayley Bieber, ale i samotná redakce Vogue. 

Soudní žaloba, kterou nyní podala Efford, tvrdí, že když Ye použil její fotografii, připravil ji tím o zisk. Fotografii už nemůže dále prodávat a vydělávat na ní, proto v žalobě žádá o kompenzaci. Výše částky v žalobě není specifikována.

Domů
Sdílet
Diskuse