Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. června 2023 11:41
Čas čtení 1:47
Denisa Šútorová

Ďábel nosí Pradu v realitě? Anna Wintour hledá asistentku, po šesti kolech pohovoru tě čeká astronomický plat

Ďábel nosí Pradu v realitě? Anna Wintour hledá asistentku, po šesti kolech pohovoru tě čeká astronomický plat
Zdroj: 20th Century Studios, Fox 2000 Pictures, RatPac-Dune Entertainment
ZAJÍMAVOSTI PRADA
Uložit Uložené

„Práce, pro kterou by miliony dívek vraždily“ může být tvá. Pokud chvíli vydržíš bez toalety a víš, jak se píše Gabbana, máš šanci uspět.

O legendárním filmu Ďábel nosí Pradu slyšel už snad každý. Bez ohledu na to, zda miluješ módu, nebo ne, příběh novinářky Andy Sachs, která začala pracovat jako asistentka pro Mirandu Prestley (nesmírně náročnou šéfredaktorku módního časopisu), se ti pravděpodobně dostal pod kůži.

Mnozí z nás z něj častokrát čerpají motivaci při náročných zadáních ve vlastní práci. Pokud tě někdy napadlo, že pracovat pro „takovou“ Mirandu je splněný sen, tvé šance na úspěch jsou více než příznivé. V těchto dnech totiž hledá osobní asistentku samotná Anna Wintour.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Šéfredaktorka amerického Vogue, která tuto pozici zastává od roku 1988 a od roku 2020 je zároveň globální ředitelkou pro obsah, působí na první pohled jako „železná lady“, a proto ji internet často nazývá skutečnou Mirandou. Jak píše Daily Mail, momentálně hledá i skutečnou Andy. Inzerát na práci, „pro kterou by miliony dívek vraždily“ (jak zaznělo ve filmu), zveřejnila na své stránce společnost Condé Nast, prohlédnout si ho můžeš tady.

Od kandidáta či kandidátky žádá, aby spravoval*a kalendář a setkání Anny, ale rovněž její hovory, eventy, rozvrh produkce či speciálních projektů. Uchazeč*ka by měl*a být zároveň absolventem*absolventkou vysoké školy s roční nebo dvouletou praxí v oblasti, kde poskytoval*a „administrativní pomoc“, ideálně v sektoru digitálních médií či vydavatelského průmyslu. Kandidátovi či kandidátce by však neměla chybět ani emocionální inteligence, pokora, sebevědomí, nadšení pro práci a také by měl*a umět skvěle komunikovat.

Pohovor je na šest kol 

Podle bývalé asistentky by interview s Annou mělo sestávat z pěti kol, přičemž poslední šesté bude osobně s Annou a bude trvat zřejmě jen dvě minuty. Člověk, který na Annu udělá největší dojem, se bude moci pochlubit platem od 60 do 80 tisíc dolarů ročně (závisí na tvých zkušenostech, vzdělání a jiných faktorech), ale také kanceláří v New Yorku na adrese 1 World Trade Center. Někteří lidé na sociálních sítích ale neváhají podotknout, že 80 tisíc dolarů je na život v New Yorku málo. „To je vtip?“ ptají se na Instagramu.

Doporučeno
Sedm tipů na místa, kde levně koupíš designérské kousky. Je libo kabelku Prada? Můžeš ušetřit až 20 tisíc Sedm tipů na místa, kde levně koupíš designérské kousky. Je libo kabelku Prada? Můžeš ušetřit až 20 tisíc 21. listopadu 2023 18:00

Jak je psáno v knize od bývalé zaměstnankyně Anny Wintour, pracovní den asistentky začíná v 7:30 ráno tím, že odpovídá na šéfčiny e-maily, poslouchá hlasovky, nechává jí vzkazy a nosí noviny a snídaně. Jedna z anonymních respondentek dokonce přirovnala některé momenty z kultovního filmu k realitě. „Bylo to velmi podobné jako ve filmu Ďábel nosí Pradu, kde všichni říkají: Už přichází!“ uvedla.

Jednu z dalších asistentek prý požádala, aby nešla na toaletu, dokud do místnosti nepřijde jiná asistentka. Anna prý neustále potřebuje „pozornost“ pravé ruky, takže pokud se o práci přece jen budeš ucházet, připrav se na to, že budeš busy.

Doporučení na závěr: Gabbana se píše se dvěma B. Nezpackej to jako Andy.

Domů
Sdílet
Diskuse