Slavný časopis TimeOut sestavil žebříček nejlepších pražských restaurací.
Kručí ti v břiše a hledáš místo, kam zajít na oběd nebo večeři? Prestižní časopis TimeOut sestavil žebříček nejlepších restaurací v Praze. Navštívit se podle něj vyplatí například karlínskou Esku nebo Kantýnu. Ty nejlepší gastro zážitky podle časopisu najdeš níže.
Umístění |
Restaurace |
10. | Vinohradský pivovar |
9. | Bibimbap Korea |
8. | Pho Vietnam Tuan & Lan |
7. | Eska |
6. | Terasa U Zlaté studně |
5. | U Modré kachničky |
4. | Kantýna |
3. Lehká hlava
Tuhle vegetariánskou restauraci najdeš v samotném srdci Prahy, jen pár kroků od Karlova mostu, a čekají tě v ní vegetariánské chuťovky jako tofui grais, burgery, burita, ale i česká tradiční svíčková. Nebo si můžeš vybrat z poledního menu, kde si hlavní jídlo dáš za 165 korun. Kromě toho tě potěší interiér, na kterém se prý podílelo několik českých umělců a „přátel restaurace“.
2. Field
Michelinská restaurace Radka Kašpárka se v sezónních menu inspiruje přírodou. Momentálně na lístku najdeš třeba pstruha, candáta, jehněčí maso nebo kaviár. Čeká tě zážitek jedné ze dvou prestižních hvězdičkou onálepkovaných restaurací v Česku. Počítej s nutností rezervace a smart casual dress codem. Za tříchodové obědové menu zaplatíš během všedních dní 1350 korun, o víkendech 2200 korun.
1. La Degustation Bohême Bourgeoise
Vítěz žebříčku TimeOut je zároveň druhý z držitelů michelinské hvězdy. Degustační menu La Degustation Bohême Bourgeoise je sezónní výběr od spřízněných farmářů. Inspiruje se tradiční kuchyní a snaží se podtrhnout „jedinečnost každé suroviny“. Za menu zaplatíš přibližně 2450 korun.