Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2023 11:46
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

Toto jsou nejlepší restaurace v Praze podle prestižního britského časopisu

Toto jsou nejlepší restaurace v Praze podle prestižního britského časopisu
Zdroj: Pixar
GASTRO PRAHA
Uložit Uložené

Slavný časopis TimeOut sestavil žebříček nejlepších pražských restaurací.

Kručí ti v břiše a hledáš místo, kam zajít na oběd nebo večeři? Prestižní časopis TimeOut sestavil žebříček nejlepších restaurací v Praze. Navštívit se podle něj vyplatí například karlínskou Esku nebo Kantýnu. Ty nejlepší gastro zážitky podle časopisu najdeš níže.

Doporučeno
„Matka po porodu odešla a starost o dítě nechala na mně.“ Češi se nám svěřili s pocity a zkušenostmi s otcovstvím „Matka po porodu odešla a starost o dítě nechala na mně.“ Češi se nám svěřili s pocity a zkušenostmi s otcovstvím 19. června 2023 6:00

Umístění

Restaurace
10. Vinohradský pivovar
9. Bibimbap Korea
8. Pho Vietnam Tuan & Lan
7. Eska
6. Terasa U Zlaté studně
5. U Modré kachničky
4. Kantýna
 

3. Lehká hlava

Lehká hlava
Zdroj: Facebook/Lehká hlava


Tuhle vegetariánskou restauraci najdeš v samotném srdci Prahy, jen pár kroků od Karlova mostu, a čekají tě v ní vegetariánské chuťovky jako tofui grais, burgery, burita, ale i česká tradiční svíčková. Nebo si můžeš vybrat z poledního menu, kde si hlavní jídlo dáš za 165 korun. Kromě toho tě potěší interiér, na kterém se prý podílelo několik českých umělců a „přátel restaurace“. 

2. Field

Field Restaurant
Zdroj: Facebook/Field Restaurant


Michelinská restaurace Radka Kašpárka se v sezónních menu inspiruje přírodou. Momentálně na lístku najdeš třeba pstruha, candáta, jehněčí maso nebo kaviár. Čeká tě zážitek jedné ze dvou prestižních hvězdičkou onálepkovaných restaurací v Česku. Počítej s nutností rezervace a smart casual dress codem. Za tříchodové obědové menu zaplatíš během všedních dní 1350 korun, o víkendech 2200 korun.

1. La Degustation Bohême Bourgeoise

La Degustation Bohême Bourgeoise
Zdroj: Facebook/La Degustation Bohême Bourgeoise


Vítěz žebříčku TimeOut je zároveň druhý z držitelů michelinské hvězdy. Degustační menu La Degustation Bohême Bourgeoise je sezónní výběr od spřízněných farmářů. Inspiruje se tradiční kuchyní a snaží se podtrhnout „jedinečnost každé suroviny“. Za menu zaplatíš přibližně 2450 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse