Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. června 2023 14:30
Čas čtení 1:03
Ilona Hobzová

VIDEO: Belgie poslala koulařku na běh přes překážky, sklidila obdiv a získala důležité body. Je z toho hit

VIDEO: Belgie poslala koulařku na běh přes překážky, sklidila obdiv a získala důležité body. Je z toho hit
Zdroj: Getty Images/Nikola Krstic/MB Media
SPORT BELGIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Mistryně Belgie ve vrhu koulí nahradila v běhu na 100 metrů překážek zraněnou kolegyni a získala pro svůj tým body, které mohou její zemi významně pomoci.

Belgická atletka Jolien Maliga Boumkwo předvedla, co to znamená týmový duch. Národní mistryně ve vrhu koulí zastoupila na Evropských hrách v polském Chořově zraněnou kolegyni Anne Zagré v běhu na sto metrů překážek. Video ze závodu se stalo hitem a atletka hrdinkou, která pro belgický tým vybojovala důležité body.

Doporučeno
VIDEO: Lewis Capaldi měl kvůli Tourettovu syndromu potíže dokončit koncert. Publikum zpívalo za něj VIDEO: Lewis Capaldi měl kvůli Tourettovu syndromu potíže dokončit koncert. Publikum zpívalo za něj 25. června 2023 10:18

Hrdinka, která vzala překážky krokem

„Není to vtip,“ napsala belgická koulařka v pátek na své sociální sítě, kdy už věděla, že bude náhradnicí za zraněnou sprinterku. Přestože druhý běh na sto metrů překážek ovládla Španělka Teresa Errandonea v čase 13,22 sekundy, středem pozornosti byla právě Jolien Maliga Boumkwo. Překážky sice doslova přešla a za vítězkou zaostala o téměř dvacet sekund, pro mnohé ale byla hrdinkou právě ona. V cíli na ni čekaly i některé soupeřky, aby si s ní plácly.

Nejde o první případ, kdy atlet*ka musel*a zaskočit v jiné disciplíně. Takový záskok už v minulosti potkal i bývalou českou oštěpařku a olympijskou vítězku Barboru Špotákovou. Ta se kdysi musela vydat do koulařského sektoru. Je ale pravda, že k oštěpu má přece jen koule blíž a překážky jsou docela jiná disciplína. Maliga Boumkwo ale může být se svým výkonem spokojena.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Podle očekávání sice doběhla poslední, pro svou zemi ale získala důležité dva body. Švýcarka Ditaji Kambundji byla totiž diskvalifikována a Belgičanka neskončila poslední, ale předposlední. Její odvaha a snažení mohou Belgii významně pomoci. Mohou mít totiž vliv na boj o záchranu v I. divizi ME družstev, kde zemi hrozí sestup.

Domů
Sdílet
Diskuse