Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. července 2023 11:00
Čas čtení 6:12
Tereza Šnajdrová

Je synem slavného bubeníka, nazpíval milionový hit a chodí s Charli D'Amelio. Kdo je Landon Barker?

Je synem slavného bubeníka, nazpíval milionový hit a chodí s Charli D'Amelio. Kdo je Landon Barker?
Zdroj: Getty Images/Phillip Faraone
OSOBNOSTI KOURTNEY KARDASHIAN MACHINE GUN KELLY
Uložit Uložené

O Landonu Barkerovi lze mluvit jako o módní ikoně, talentovaném hudebníkovi i jako o mladíkovi, který měl ustláno na růžích. Jaký je ve skutečnosti?

Landon Barker se narodil do slavné rodiny – jeho otec je bubeník kapely Blink-182 Travis Barker a jeho matka úspěšná modelka. I přesto, že se Landon již od malička pohyboval mezi celebritami, na svém životním úspěchu pracuje sám, a to jak v oblasti hudby a módy, tak v oblasti psychického zdraví. Poznej Landona Barkera a přidej se do našeho fanclubu!

Doporučeno
Mladá multimilionářka pobouřila TikTok svým „spratkovským“ chováním. Toto je Charli D'Amelio, nejsledovanější tiktokerka světa Mladá multimilionářka pobouřila TikTok svým „spratkovským“ chováním. Toto je Charli D'Amelio, nejsledovanější tiktokerka světa 7. ledna 2023 6:00

Landon who? Meet the Barkers

Landon Barker se narodil 9. října 2003 v Kalifornii, a ačkoli se vždy pohyboval ve světě celebrit, více pozornosti se k němu začalo upínat až v roce 2022. Landon je synem jednoho z nejslavnějších bubeníků světa Travise Barkera a modelky Shanny Moakler. Jeho rodiče se sice v roce 2008 rozvedli, ale i nadále spolu udržovali vztah, aby jejich děti vyrůstaly v úplné rodině. Možná právě to Landona udělalo takovým, jaký je – vyspělým, rozumným a pokorným.
 
Landon se na televizních obrazovkách objevil už v roce 2005, když se na stanici MTV vysílala reality show Meet the Barkers. Pořad sledoval každodenní život rodiny, včetně otcových hudebních turné, na která vyjížděl s kapelou Blink-182 a na kterých jej často doprovázel právě i malý Landon. Reality show nakonec měla celkem dvě sezóny o 16 dílech a po jejím skončení se malý Landon z veřejného prostoru stáhl.

Doporučeno
Móda z festivalu: Takto se Češi a Češky oblékli na Metronome. Hlasuj v anketě, čí outfit se ti líbí nejvíc Móda z festivalu: Takto se Češi a Češky oblékli na Metronome. Hlasuj v anketě, čí outfit se ti líbí nejvíc 27. června 2023 15:00

O osmnáct let a jedno maturitní vysvědčení později se Landon opět dostal do záře reflektorů. Tentokrát však proto, že má více než 2 miliony sledujících na Instagramu, přes 5 milionů sledujících na TikToku a razí si vlastní cestu ve světě showbyznysu jako hudebník, skladatel a módní návrhář. A přítel nejsledovanější tiktokerky světa Charli D'Amelio.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Landon Barker (@landonasherbarker)

Miliónový song s Machinem Gun Kellym

Dnes již devatenáctiletý mladík se po vzoru svého otce snaží prosadit v hudebním průmyslu. Od roku 2018 vystupoval pod pseudonymem OTG Landon, pod kterým můžeš také na Spotify najít čtyři jeho singly. Ty se však od hudební cesty Travise liší – Landon tíhne více k rapu. Jedno ho ale naopak se slavným bubeníkem spojuje. „Nejlepší rada, kterou mi kdy táta dal, je, že tvrdá práce a důslednost se vyplácí. Obě tyto myšlenky se snažím začlenit do svého každodenního života, kdekoli to jen jde,“ řekl v rozhovoru pro Vanity Teen.

Doporučeno
Kvíz: Poznáš české youtubery a youtuberky podle fotek? Kvíz: Poznáš české youtubery a youtuberky podle fotek? 19. června 2023 10:30

Hudbě se Landon začal věnovat už ve 12 letech. „Hudbu jsem začal dělat, když mi bylo 12 nebo 13 let, a původně jsem dělal rap. V poslední době jsem to ale začal brát vážněji a věnovat tomu více času. Mám pocit, že to je v hudbě opravdu klíčové: jen čas a úsilí. Čím víc se do toho člověk pustí, tím víc roste jako umělec i jako osobnost a tím víc má o čem psát, tím víc se věnuje tvůrčímu procesu,“ komentuje svůj vztah k hudbě, která je pro něj vším. Třeba i způsobem, jak hledat odpovědi, které jsou pohřbeny hluboko v jeho podvědomí.
 


Doposud největšího úspěchu v oblasti hudby se mu pak dostalo v roce 2022, kdy spolu s Machinem Gun Kellym nazpíval singl die in california, který napsal sám. Singl se objevil na albu MGK Mainstream Sellout a talentovaný mladík si jej spolu se slavným zpěvákem střihl i live, přímo na Madison Square Garden v New Yorku.


„Od MGK jsem dostal opravdu, ale opravdu dobré rady ohledně toho, jak se pohybovat na pódiu,“ pochvaloval si Landon spolupráci v rozhovoru pro High Snobiety, přičemž o Machinu Gun Kellym stále mluvil jako o svém příteli a oslovoval jej „Kells“. „Těsně předtím, než jsem vystoupil, mi řekl: ‚Landone, musíš to vzít do ruky. Nepřemýšlej o tom, že se budeš snažit. Samozřejmě se snaž, ale nesoustřeď se na to, abys byl co nejlepší ber to všechno.‘ Určitě na to budu vždycky myslet,“ dodal.
 
Onen večer na Madison Square Garden byl pro Landona nezapomenutelný, a to hned ze dvou důvodů. Vystoupil před dvaceti tisíci lidmi a znovu se musel obávat o život svého otce. Ten totiž toho večera podstoupil operaci kvůli akutnímu zánětu slinivky břišní. „Telefonoval jsem s ním a bylo to děsivé. Říkal mi, ať to tam za něj ‚zabiju‘. Tak jsem šel a udělal to. Pak jsem se ale vrátil do šatny a telefonoval s doktory. Byl to úžasný a zároveň těžký okamžik,“ popisoval Landon, který jako svou hudební inspiraci uvádí především svého otce, ale také MGK, Willow nebo Avril Lavigne.

Doporučeno
Závislost na prášcích i promiskuitní způsob života. Travise Barkera změnila až letecká katastrofa, kdy jen o vlásek unikl smrti Závislost na prášcích i promiskuitní způsob života. Travise Barkera změnila až letecká katastrofa, kdy jen o vlásek unikl smrti 24. března 2022 8:30

Módní ikona inspiruje miliony mladých

Kromě hudebního talentu je Landon Barker znám i pro své nadšení do módy. Na svých sociálních sítích často ukazuje, že má velký smysl pro módu, rád obléká výrazné šperky, hraje si s barvami, texturami, vzory a oblečení si i sám navrhuje. Právě to ho přivedlo ke kolaboraci s módním gigantem Boohoo, pod kterým vznikla Landonova kolekce Rockstar. Ta je zaměřená na kousky s new age punkrockovým nádechem, které jsou inspirovány Landonovým vkusem. Skládá se z černých, červených a růžových barev, které jsou sem tam doplněny o tyrkysovou a béžovou. V kolekci se také blýskne ostnatý drát, řetězové lemy nebo perleťové detaily a lidé ji milují. Stejně jako Landona.
 
„Moje kolekce je inspirovaná grunge stylem a je unisexová. Ani já nemám žádná pravidla a směrnice, podle kterých se oblékám,“ komentoval ji mladík.

Landon Barker
Zdroj: Boohoo/propagační materiál


Jeho outfity ostatně často šokují i na sociálních sítích. Tuhle se Landon od hlavy až k patě oblékl do flitrů, jindy zase vynesl oblek pokrytý růžemi. Ačkoli rád experimentuje, i u něj v šatníku se najde pár osvědčených kousků. „Mám rád krejčovské kousky a rockovější outfity. Můj styl inspirují A$AP Rocky, MGK a Austin Butler. Austin má vždycky skvělý krejčovský styl. Kells má vždycky skvělé rockové, flirtované, bláznivě růžové looky. A A$AP Rocky má prostě skvělý pouliční styl. Líbí se mi mnoho různých typů stylu a to, jak je lidé oblékají,“ dodal.
 
U oblečení to však nekončí. Stejně jako stále více mladých mužů i Barker přijal jako svou každodenní formu sebevyjádření líčení. Často si maluje výrazné černé oční linky. „Maloval jsem si je, už když mi bylo osm nebo deset let. Protože to bylo cool. Dělal to Billie Joe z Green Day. Myslel jsem si, že to vypadá úchylně, a pak, já nevím, jsem si s tím prostě hrál a zjistil jsem ty malé tipy a triky, jak správně nanést vodní linku,“ popsal.

Doporučeno
Zlomil srdce Charli D’Amelio a za sponzorované příspěvky si účtuje 3 miliony korun. Kdo je tiktoker Lil Huddy? Zlomil srdce Charli D’Amelio a za sponzorované příspěvky si účtuje 3 miliony korun. Kdo je tiktoker Lil Huddy? 3. listopadu 2021 7:00

Celý svět sleduje každý jeho krok

Největší boom kolem Landona Barkera nastal v roce 2022, kdy oficiálně promluvil o svém vztahu s nejsledovanější tiktokerkou světa Charli D'Amelio. Dvojice se spolu začala objevovat na veřejnosti v létě minulého roku, a když pak začala společně vystupovat i na sociálních sítích, fanoušci a fanynky měli jasno.

Travis Barker se navíc v minulém roce oženil s Kourtney Kardashian, čímž došlo k propojení celosvětově slavných rodin, a není se proto čemu divit, že Landona sleduje celý svět. Což může být na devatenáctiletého mladíka někdy až příliš. Jak se Landon vypořádává s hatery? „Na světě je stejně tolik lásky jako nenávisti, takže mám pocit, že je to jen o rovnováze. Snažím se nečíst všechny špatné komentáře. Stejně tak si nenechávám stoupat do hlavy všechny dobré komentáře. Snažím se soustředit jen na pozitivitu a na všechny dobré věci, které se mi v životě dějí,“ řekl.

Doporučeno
Mladá multimilionářka pobouřila TikTok svým „spratkovským“ chováním. Toto je Charli D'Amelio, nejsledovanější tiktokerka světa Mladá multimilionářka pobouřila TikTok svým „spratkovským“ chováním. Toto je Charli D'Amelio, nejsledovanější tiktokerka světa 7. ledna 2023 6:00


Ačkoli by se mohlo zdát, že je Landon typické nepo baby, které nic nemuselo udělat samo, pravda nebude tak jednoduchá. Landon je podle novinářů*novinářek a veřejnosti velmi zdvořilý, milý, nesmělý a pokorný. Zřejmě byl vychován správně a rodiče na něj mohou být pyšní.

Nepo baby je termín označující děti celebrit, které kariérně uspěly. Obvykle ve stejné nebo podobné branži jako jejich rodiče. Tento druh oslovení naznačuje, že ke své slávě dospěly právě díky jménu či kontaktům svých rodičů.

Prioritou je pro něj duševní zdraví

Ostatně o jeho nepochroumaném charakteru svědčí i to, co je pro Landona prioritou – duševní zdraví a vnitřní pokrok. Poté, co byl jeho otec na operaci kvůli zánětu slinivky, se mladík začal soustředit na duševní zdraví. „Zejména v létě jsem se potýkal s větší úzkostí než normálně. Mít odpočinkové dny je pro mě opravdu ta nejlepší léčba. Nevstávat brzy ráno, vyspat se. Dát si dlouhou sprchu a přemýšlet o sobě, třeba i vsedě ve sprše. Takový dlouhý den pro zotavení je potřebný,“ popsal.

Landon Barker
Zdroj: Boohoo/propagační materiál

Jaký otec, takový syn. Nebo ne?

Mnoho lidí říká, že Landon je takový malý Travis. I on je totiž potetovaný, randí s hollywoodskou kráskou a jen před pár týdny si nechal vytetovat její oči (to samé udělal Travis s Kourtney). Travis na druhou stranu Landona následuje v tom, že se snaží být aktivní na sociálních sítích, se svou ženou natáčí tiktoky a často jí na veřejnosti projevuje lásku. Někdy i velmi okázalým způsobem.
 
Právě kvůli tomu si Landon začal Travise dobírat, čímž jasně ukázal, že někdy přísloví „jaký otec, takový syn“ neplatí. Travis Barker byl v minulosti kritizován za to, že na sociálních sítích zveřejňoval videa, na kterých cucá nohy své drahé polovičky Kourtney, což je podle některých nevhodné. Na toto konto pak jen před několika týdny natočil video i Landon, který se ústy přibližoval k nohám Charli, ale nakonec rychle uhnul. „Lmao,“ napsal do titulku.
 
Veřejnost si narážky ihned všimla. „Jeho táta Travis má fetiš na nohy s jeho nevlastní mámou Kourtney,“ psali lidé v komentářích. „Koukám, že foot fetiš se přenáší na Landona,“ přidali se ti, kteří vtip a diss naopak nepochopili.
 
Landon Barker nás baví. Baví nás jeho osobnost, hudba i styl a těšíme se na to, s čím přijde do budoucna. Už nyní však můžeme říct, že jablko sice nepadá daleko od stromu, ale i ten spadlý plod může být čistý a vděčný.

Doporučeno
VIDEO: „Travisi, jsem těhotná,“ napsala Kardashianka na obrovský transparent. Manžela překvapila během koncertu Blink-182 VIDEO: „Travisi, jsem těhotná,“ napsala Kardashianka na obrovský transparent. Manžela překvapila během koncertu Blink-182 17. června 2023 16:40
Domů
Sdílet
Diskuse