Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2023 14:35
Čas čtení 0:40
Veronika Dlesková

Video: Podívej se, jak virální upoutávka na francouzský fotbal chytře nasvítila genderové stereotypy

Video: Podívej se, jak virální upoutávka na francouzský fotbal chytře nasvítila genderové stereotypy
Zdroj: UEFA European Women's Championship/propagační materiál
SPORT FOTBAL FRANCIE
Uložit Uložené

Reklama na tým francouzských fotbalistek, která byla vydána před světovým pohárem, zobrazuje mužský fotbalový tým Francie. Autoři ji ale upravili pomocí počítačových efektů a video se okamžitě stalo virálním.

Reklamu nechal zpracovat telekomunikační gigant a sponzor francouzského fotbalového týmu Orange. Jejím cílem je poukázat na to, že ženský fotbal je stejně záživný a zábavný jako ten mužský. Informují o tom Independent a Time

Klip začíná jako každá sportovní reklama. Rychle se střídající záběry napínavých okamžiků na fotbalovém hřišti jsou doprovázeny akční hudbou. U míče se střídají hvězdy francouzského fotbalového týmu Antoine Griezmann a Kylian Mbappé. Vše ale není tak, jak se na první pohled zdá. 

Video bylo upraveno pomocí počítačových efektů a obličeje žen, které stojí za úžasnými výkony na hřišti, byly nahrazeny tvářemi slavných francouzských hráčů z mužského týmu. „Jen Les Bleus v nás probouzí takové emoce,“ píše se na začátku videa s tím, že Les Bleus je přezdívka mužského fotbalového týmu Francie. „Ale to nejsou oni, koho jste právě viděli,“ dozvídáme se zhruba v polovině dvouminutového videa. 

Reklama vyšla už na konci června. V posledním týdnu ji ale začali na sociálních sítích sdílet lidé z celého světa a upozorňovat tím na to, jak moc je ženský sport podceňovaný. 

Domů
Sdílet
Diskuse