Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Dovolená do konce léta 2023: Nenech si ujít tyto nejlevnější letenky

4. Dublin (Irsko)

Místo odletu: z Lipska

Termín: od 30. srpna do 6. září 2023

Cena: 1204 korun

Letecká společnost: Ryanair

dublin
Zdroj: Pixabay/Leonhard_Niederwimmer


Pokud pravidelně sleduješ naše tipy na levné letenky, tak víš, že výhodné nabídky připadají převážně na středu. Dublin v tomhle není výjimkou. Odlet jsme ti naplánovali na středu večer (22:30) z německého Lipska. Trasa Lipsko–Dublin (i naopak) trvá zhruba dvě hodiny. Do Lipska se vrátíš za týden v podobný čas, tedy ve středu večer (22:05).


Hlavní město Irska reprezentuje řada ikonických symbolů, které každý z nás nejspíš zná alespoň z filmů či knih. Jde například o živou čtvrť Temple Bar s typickými irskými hospodami, kde můžeš ochutnat tradiční irskou kávu, pivo nebo whisky. Na příjemné procházky je ideální čtvrť Merrion Square, kde se nachází malebné domy s barevnými gregoriánskými dveřmi.

Věděl*a jsi ale, že v Dublinu vyrůstala řada umělců, jako byli spisovatel Oscar Wilde nebo básník James Joyce? A kdo ví, třeba i ty zde objevíš svou skrytou uměleckou duši. Pokud to nezkusíš, nikdy se to nedozvíš.

3. Stockholm (Švédsko)

Místo odletu: z Vratislavi

Termín: od 20. do 31. srpna 2023

Cena: 1050 korun

Letecká společnost: Ryanair

Stockholm
Zdroj: Pexels/Dylan Bueltel


Tropické počasí není nic pro tebe? Zkus zažít skandinávské dobrodružství a vycestuj do Stockholmu! Do hlavního města Švédska vyraz v neděli v noci (22:35) a z vratislavského letiště se sem dostaneš za zhruba hodinu a 45 minut. Zpáteční cestu pak absolvuješ za 10 dní ve čtvrtek s návratem do Vratislavi. Letadlo přistane do cílové destinace v 19:40. 

 
Stockholm je městem muzeí, dokonce se jich zde nachází 80. Nám se třeba líbilo v Muzeu Nobelovy ceny, které je zaměřeno na život Alfreda Nobela a na historii Nobelových cen, nebo ve Skansenu, což je nejstarší muzeum na světě pod širým nebem. 

Doporučeno
Kde můžeš v Česku stanovat a za co ti hrozí pokuta až 5 tisíc korun? Tady je přehled Kde můžeš v Česku stanovat a za co ti hrozí pokuta až 5 tisíc korun? Tady je přehled 27. srpna 2024 v 11:00

Nezapomeň ani na místní gastronomii. Kromě tradičních masových kuliček, skořicových šneků kanelbullar či lékořice neváhej ochutnat méně obvyklé pokrmy typu sušené sobí maso nebo švédský kaviár. Dobrou chuť!

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 4 z 6
Domů
Sdílet
Diskuse