Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Dovolená do konce léta 2023: Nenech si ujít tyto nejlevnější letenky

2. Gdaňsk (Polsko) 

Místo odletu: z Vratislavi

Termín: od 8. do 22. srpna 2023

Cena: 886 korun

Letecká společnost: Wizzair

poľsko, gdansk
Zdroj: Unsplash/Andrea Anastasakis

Na tvém cestovatelském „bucket listu“ by ti nemělo chybět ani jedno z nejstarších a největších polských měst na břehu Baltského moře. Z Vratislavi poletíš v úterý vpodvečer (17:25), přičemž do cílové destinace dorazíš už za hodinu. Letenky zpátky nám vyšly výhodně tak, aby sis mohl*a město a jeho okolí užít na 14 nocí. Do letadla nasedneš v úterý odpoledne (15:55) a zamíříš opět do Vratislavi.

Poznej velmi bohatou historii polského Gdaňska, které sehrálo zásadní roli například v druhé světové válce. Německo totiž 1. září 1939 zaútočilo na polský poloostrov Westerplatte u přístavu Gdaňsk. Velká Británie s Francií v reakci na útok vyhlásily Německu válku. Tehdy zničené město bylo ale po válce kompletně obnoveno ve středověkém duchu.

Dnes se turisti mohou kochat nádhernými měšťanskými domy se štíty zdobenými erby, kostely, gdaňskou radnicí se zvonkohrou nebo Neptunovou fontánou. Tím, že jde o přístavní město, nesmíme opomenout ani maják nebo námořní muzeum. 

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 5 z 6
Domů
Sdílet
Diskuse