Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Dovolená do konce léta 2023: Nenech si ujít tyto nejlevnější letenky

1. Londýn (Velká Británie)

Místo odletu: z Drážďan

Termín: od 3. do 23. srpna 2023

Cena: 816 korun

Letecká společnost: Ryanair (tam), Wizzair (zpátky)

Londyn
Zdroj: Unsplash/Sander Crombach

Nejen ikonické červené autobusy, telefonní budky nebo auta jezdící v levém pruhu, ale i multikulturní rozmanitost na každém rohu. Hlavní město Velké Británie má (nejen) turistům a turistkám rozhodně co nabídnout a přesvědčit se o tom můžeš i ty.

Doporučeno
Jel jsem na dovolenou do Říma. Čekal mě škorpion v pokoji, spousta bezdomovců a arogantní řidiči všude Jel jsem na dovolenou do Říma. Čekal mě škorpion v pokoji, spousta bezdomovců a arogantní řidiči všude 11. srpna 2024 v 8:00

Z německých Drážďan (23:05) sem letí přímá trasa, která trvá necelé dvě hodiny. Do hlavního města Velké Británie ale dorazíš už ve 23:05. Je to z toho důvodu, že se Londýn nachází v jiném časovém pásmu. Londýn si můžeš užít tři týdny až do úterního rána, kdy z letiště (8:00) zamíříš tentokrát do polské Vratislavi (11:05). 

Londýn je ideální na procházky po břehu Temže, při kterých narazíš na neznámější památky jako London Bridge, London Eye nebo Big Ben. Zažít historické památky jako na dlani ti však jednoznačně umožní vyhlídkové prostory na celé město. V našem průvodci o Londýně se dozvíš nejen to, kde si výhled na město užiješ dokonce zadarmo, ale i třeba kam vyrazit na nejlepší fish and chips nebo na cenově dostupný street food.

Láká tě cestování do zahraničí? V naší pravidelné rubrice Tipy na letenky ti každý měsíc poradíme, kde sehnat nejlevnější letenky a užít si dovolenou nebo jen prodloužený víkend.

Sleduj také naši rubriku Výlet do zahraničí, kde ti z vlastních zkušeností sepisujeme, co v metropoli zažít a neminout. Dosud jsme ti přinesli tipy na výlet v sousedním Berlíně, neopomenuli jsme ani nizozemský Amsterdam nebo věčně deštivý Londýn. Milovníci a milovnice slunce a jižní Evropy by neměli vynechat ani italský Řím nebo portugalský ostrov Madeira
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 6 z 6
Domů
Sdílet
Diskuse